Koronasmitte i Vestvågøy: - Vi har oversikt over situasjonen

Kommuneoverlege Øydis Hana sier det er kontroll på situasjonen etter at det nå er bekreftet koronasmitte i Vestvågøy.

DEL

Fredag ble det klart at en person bosatt i kommunen nå er innlagt med smitte av koronavirus.

Tidligere fredag opplyste ordfører Remi Solberg at Nordlandssykehuset Lofoten og kommuneoverlegeteamet jobbet med smitteoppsporing.

Alle som har vært i kontakt med den smitta pasienten er nå sporet opp og kontaktet av lege. Det opplyser kommuneoverlege Øydis Hana fredag ettermiddag.

- Det er ikke mange som har vært i kontakt med vedkommende, sier Hana som sammen med Øystein Tollåli og Eva Nordberg utgjør kommunelegeteamet i Vestvågøy.

De aktuelle personene blir nå fulgt opp og ivaretatt av helsevesenet. Vestvågøy kommune vil ikke gi ytterligere opplysninger om saken av personvernhensyn.

Både legen og kommunens ledelse understreker at situasjonen er oversiktlig etter at det første bekreftede tilfellet av korona nå er påvist i Vestvågøy.

- Alle rutiner rundt dette har fungert veldig godt. Det er oversikt over den situasjonen som har oppstått, sier Rune Andreassen, leder for informasjonsenheten i Vestvågøy kommune.

Forrige uke ble det avdekket to bekreftede tilfeller av korona i Vågan. Nordlandssykehuset oppgir at de totalt på sine tre sykehus i Bodø, på Gravdal og Stokmarknes har fire pasienter innlagt med covid-19 fredag ettermiddag.

Artikkeltags