Gå til sidens hovedinnhold

Koronasmitte på Vestvågøy: – Skoleklasse satt i karantene

Lørdag kveld bekreftet kommuneoverlege Eva Muriel Kibsgaard Nordberg i Vestvågøy at en person i kommunen hadde testet positivt for covid-19. Hun opplyste videre at de var i gang med smittesporing.

Søndag formiddag opplyser ordfører Remi Solberg at en skoleklasse er satt i karantene.

– En klasse ved Svarholt skole er satt i karantene. Elevene blir ivaretatt, og vil ha hjemmeskole en tid framover, sier Solberg.

Fulgt reglene

Han forteller at personen som testet positivt har fulgt smittevernreglene.

– Personen har vært forsiktig og opptrådt i tråd med smittevernreglene, sier Solberg som ikke vil si noe om hverken alder eller kjønn på denne personen.

Kommuneoverlege i Vestvågøy, Eva Muriel Kibsgaard Nordberg, opplyser i en pressemelding at det er gjort tiltak om karantene og isolasjon overfor dem som faller inn under Folkehelseinstituttets kriterier.

-Vi anser situasjonen som oversiktlig, men er forberedt på at vi kan få flere positive prøvesvar kommende dager. Nye tiltak vil fortløpende bli vurdert., opplyser kommuneoverlegen.

Forbereder hjemmeskole

Rektor på Svarholt skole, Mette Løvdal, har i dag hatt møte med kommunalsjef Bianca Halvorsen og kommuneoverlege Eva Kibsgaard Nordberg for å klargjøre og planlegge ut fra situasjonen.

Den aktuelle klassen vil få hjemmeundervisning i den tiden de er satt i karantene, noe rektor og kontaktlærer forbereder nå. Ytterligere tiltak overfor skolen eller for øvrig er ikke nødvendig per nå.

– Skolene i Vestvågøy har gode planer for en eventuell økt smitte og Svarholt skole v/rektor iverksetter etter planen. Vi arbeider for å gi elevene en god skoledag, selv om det blir både undervisning og oppfølging på Teams. Samtidig er vi opptatt av å ivareta alle ansatte, foresatte og elever på Svarholt skole, med åpenhet og dialog, sier Bianca Halvorsen i pressemeldingen.

– Det er en utfordrende tid vi alle lever i, men vi er forberedt og gjør det beste vi kan i den situasjonen vi nå har, avslutter hun.

Kommuneoverlegen opplyser at den positive testen har sannsynlig sammenheng med smitteutbruddet i Hadsel.

Kommentarer til denne saken