Ferie for alle er et gratis tilbud fra Røde Kors til familier som av ulike grunner ikke har råd til å dra på ferie.

Vestvågøy Røde Kors har en egen Ferie for alle-gruppe der Harald Sandberg er leder. Annemor Lindgaard, Doris Iversen, Marvell Sandberg, Mona Robertsen, Torill Jusnes og Bjørn Arntzen utgjør resten av gruppa.

Tenke nytt

Tidligere har deltakerne vært samlet på en plass i fire-fem dager, men på grunn av koronasituasjonen måtte arrangere finne på en alternativ måte å arrangere Feier for alle på.

– Vi måtte tenke nytt, og i samarbeid med distriktskontoret i Bodø fant vi på en løsning. I løpet av fem tirsdager fra august og til høstferie ble det arrangert aktiviteter, sier Sandberg

I juni gikk turen til Lofoten Beach Camp i Flakstad der ulike vannaktiviteter sto på programmet. Sterk vind la ingen demper på gleden.

– Det ble dem mest vellykkede dagen under årets Ferie for alle. Vi hadde store problemer med å få ungene på land da bussen kom og skulle ta oss med til bespisning på Ramberg, forteller Sandberg.

Gode tilbakemeldinger

På Nordnes gård på Ner Gjerstad var det lagt opp til en tirsdag i naturen med ulike aktiviteter. En av tirsdagene gikk turen til Kyllingdalen der det blant annet ble kanopadling. Ingen Ferie for alle uten fisketur, og en av dagene ble brukt til å fiske fra «Iversen Junior» utenfor Ballstad.

– Under skolens høstferie ble årets Ferie for alle avsluttet med bowling og andre spill på Gravdal bowlingsenter. Her fikk til og med de minste prøve seg. Ferien for alle ble avsluttet med pizza, og alle som hadde vært med fikk ryggsekk, fotball og en drikkeflaske fra Vestvågøy Røde Kors, forteller Sandberg.

Sandberg sier at selv om årets arrangement ble litt annerledes på grunn av koronapandemien var tilbakemeldingene svært gode.

Ferie for alle hadde et budsjett på 65.000 kroner i år.