Gå til sidens hovedinnhold

Deltar i NNM, men målet er kun å slå Leknes!

Bøstad skolekorps debuterer i NNM

Artikkelen er over 3 år gammel

Til helga er det NNM for korps i Narvik. For første gang skal Bøstad skolekorps delta og målet er å slå Leknes!

Nord-norsk mesterskap(NNM) for skolekorps og amatørkorps arrangeres i Narvik denne helga. Vestvågøy janitsjar, Leknes skole og ungdomskorps og Bøstad skolekorps deltar. For skolekorpset på Bøstad er dette historisk.

– Det er første gang vi deltar i et NNM og det er stort for oss. Vi har lenge jobbet målbevisst med NNM som mål. Vi har hatt helgeøvinger, gruppeøvinger, i tillegg til at de har øvd hjemme. Vi har vært med i Nordavind-konkurransen, men dette blir noe helt annet, sier Edgar Wolden som er leder i skolekorpset.

Han forteller at de nå ser resultatene av rekrutteringsarbeidet som er gjort de siste årene.

– Vi har 21 musikere fra Bøstad og Eltoft, og er det største skolekorpset i Lofoten. Jeg tror at det at vi deltar i NNM kan skape ytterligere blest om korpset og økt rekruttering, sier Wolden.

Lofotposten treffer noen av de 21 som skal til Narvik og de gleder seg veldig.

– Vi har øvd mye og det er motiverende å tenke på at vi skal delta i et Nordnorsk mesterskap. Det er så mye lettere å øve litt ekstra når vi har noe å se fram til, sier en av jentene og får støtte av de andre.

De medgir at dette blir det største de har vært med på innen musikken.

– Vi er spente og blir nok enda mer spente når vi venter på tur. Når vi hører på de andre øker nok presset, men vi skal ha det artig, slår trommeslager Petter Børresen fast.

Repertoaret som Bøstad skolekorps skal framføre lørdag er; «Skyfall», «Elektrisk», Mamma Mia, «Reodors ballade» og « Her kommer Julius».

– «Skyfall» er den vi er best på, slår en samstemt korpsgjeng fast.

Edgar Wolden og dirigent Karoline Angell Jørgensen er klar på at de tar turen for å høste erfaringer.

– Dette blir en ny erfaring og det er lærerikt å høre andre korps. Det å treffe andre musikere er også hyggelig. Vi blir til søndag og legger opp til noe sosialt etter konserten, sier de to.

Når vi spør korpsmedlemmene om hva som er målet foran NNM er svart klart.

– Gjøre vårt beste, ha det artig og slå Leknes, jubler den spente gjengen med korpsmusikere som skal debutere i NNM.

Kommentarer til denne saken