– Jeg har lyst til å ta alle som har gitt penger i hånda og takke

Dag Hugo Olsen synes bursdagsinnsamling er en genial funksjon hos Facebook. At han skulle samle inn 424.000 kroner til sitt formål, er han kjempefornøyd med. - Vi har truffet en nerve, sier Olsen om aksjonen som har spredt seg på Facebook de siste ukene.

Dag Hugo Olsen synes bursdagsinnsamling er en genial funksjon hos Facebook. At han skulle samle inn 424.000 kroner til sitt formål, er han kjempefornøyd med. - Vi har truffet en nerve, sier Olsen om aksjonen som har spredt seg på Facebook de siste ukene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det sier Dag Hugo Olsen etter at bursdagsinnsamlinga hans stoppet på svimlende 424.140 kroner.

DEL

1.725 personer har vært en del av det som har blitt tidenes bursdagsgave til Dag Hugo Olsen. Som barn hadde han kreft, og derfor valgte han Barnekreftforeningen som mottaker da Facebook foreslo å starte en innsamling i anledning bursdagens hans.

– Jeg syntes jeg var knallhard da jeg satte 10.000 kroner som mål. Men innsamlinga eksploderte på få timer, og allerede samme kveld hadde jeg nådd målet, forteller Dag Hugo Olsen.

Det skulle vise seg å bare bli starten på et Facebook-eventyr spredte seg fra Vestvågøy og landet rundt.

– Jeg kjenner bare halvparten av dem som har gitt penger. Forslaget om å utsette innsamlinga noen dager til, kom faktisk fra ei dame på Mo. Det har vært et voldsomt engasjement, sier Olsen som innrømmer at det har vært travelt å følge med.

– Jeg håper og tror at jeg har trykket «liker» til alle som har bidratt. Den siste uka har vært hektisk, og på bursdagen var jeg rett og slett sliten – tenk man kan bli sliten av å trykke på en telefon, men det har vært veldig veldig artig, forsikrer han.

– Himmelfalne

For Barnekreftforeningen ble Dag Hugos innsamling den første etter at de ble godkjent og fikk grønt lys fra Facebook til å bli mottaker i bursdagsinnsamlinger.

– Det føles som at det er vi som har bursdag. Vi er himmelfalne! Dag Hugo har vært så flink til å poste morsomme kommentarer underveis og har holdt spiriten oppe. Vi er imponerte! sier Trine Nicolaysen i Barnekreftforeningen.

Brenner for trivselstiltak

Olsen håper noe av pengene går til trivselstiltak for de unge pasientene og familiene deres.

– Jeg husker det ble kjøpt inn en Nintendo på sykehuset da jeg var der, og det var veldig stas å få sitte med den. Da fikk man tankene vekk fra hverdagen, og det var viktig når man var nødt til å være på sykehus i månedsvis. Om kveldene var det forresten foreldrene som satt med Nintendoen og spilte Super Mario, husker Olsen.

For Barnekreftforeningen er det ifølge Nicolaysen viktig å bidra til å gjøre tida på sykehus så bra som mulig for familiene. Foreningen engasjerer seg dessuten i politiske saker som berører barn med kreft.

– Pleiepengesaken følger vi med, men der har det ikke skjedd noe nytt siden vedtaket ble gjort før jul. En tidskonto er vanskelig å forholde seg til for dem som har barn med kreft og må være lenge borte fra jobben. Vi ønsker å være en pådriver for at disse tingene skal bli best mulig for dem det gjelder, sier Nicolaysen.

Ifølge Barnekreftforeningen forskes det mindre på barnekreft i Norge enn i våre naboland Sverige og Danmark.

– Det må vi få gjort noe med, sier Nicolaysen som tror noe av pengesekken fra Olsen vil gå til forskning.

Mange bekker små ...

Dag Hugo, hva ønsker du deg til bursdagen neste år ...?

– Hahaha, nei jeg tror jeg har fått det jeg kunne ønske meg! ler 36-åringen og legger til:

– Jeg håper ikke denne aksjonen tar motet fra andre som har lyst å samle inn penger til formål de er opptatte av.

Nicolaysen er enig:

– Dette er ikke hverdagskost, men for oss er alle beløp viktige. Mange små beløp utgjør fort store beløp, sier Nicolaysen.

Artikkeltags