Møteplassen på Vestvågøy ønsker å nå flere: - I dag overlever 70 prosent en kreftdiagnose, så dette angår mange

Møteplassen for alle som er kreftrammet i Vestvågøy utvider tilbudet med et kveldsarrangement for å se om de kan nå flere, som kanskje ikke har mulighet til å komme på ettermiddagen.

Møteplassen for alle som er kreftrammet i Vestvågøy utvider tilbudet med et kveldsarrangement for å se om de kan nå flere, som kanskje ikke har mulighet til å komme på ettermiddagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til nå har Møteplassen hatt møter på ettermiddag, nå prøver de et kveldsarrangement for å se om de kan nå flere.

DEL

Møteplassen treffsted for kreftrammede, er et samarbeid mellom frivillighetssentralen og en tverrfaglig gruppe i Vestvågøy kommune. Dette er et møte enten for dem som er syk, de pårørende eller etterlatte som ønsker å møte andre i samme situasjon.

I dag møtes de første torsdag hver måned, på Leknes bo- og servicesenter. Nå ønsker de å utvide tilbudet med et kveldsarrangement 4. april, for å se om de kan nå flere, det forteller to av de ansvarlige for Møteplassen, Lone Skjerpen, fagutviklingssykepleier kreft og lindring i Vestvågøy kommune og daglig leder for Vestvågøy frivillighetssentral, Aud Karin Larsen.

– Bodil Anita Sørensen, fysioterapeut i kommunen, og Kjellaug Gulldahl, kreftsykepleier i kommunen er de to andre som arrangerer møtene. Nå har vi gjort dette i over to år, og det har kommet folk fra flere steder i Lofoten for å være med på møtene. Til vanlig kommer det rundt 8 til 12 stykk for å høre på innlegg om ulike tema og for å snakke med andre i samme situasjon, forteller de.

Les også: Samlet inn tusenvis av kroner til «Krafttak mot kreft»

Lavterskeltilbud

På kveldsarrangementet skal det være to forskjellige tema. Bodil Ekhorn som er kreftsykepleier kommer for å snakke om aksept og tankespinn når livet tar uventa vendinger og Benedikte Aase Jensen som er lege skal snakke om senskader etter kreft og behandling.

– Det er to veldig aktuelle tema, og særlig det med senskader. Det er de dagene vi snakker om dette tema, det kommer flest folk. I dag er det 70 prosent som overlever en kreftdiagnose, så dette angår mange, sier de.

De forteller at dette er et lavterskeltilbud, som er åpent for alle og det er ingen påmelding. Det blir kaffe og kaker til de som kommer, og det er også tre lokale foreninger som kommer og har stand.

– Det er de frivillige som tar imot dem som kommer og lager rammene til møtene. De eksterne som vi har snakket med er veldig positive når vi spør om de vil komme å holde innlegg. Nå håper vi at vi kan nå flere med denne kvelden, de som kanskje ikke har mulighet til å komme på dagtid, sier de.

Les også: Åshild selger forretningen: – Etter 40 år på golvet er jeg klar for å slippe andre til

Erfaringskunnskap

Da håper at de kan komme i samtale med flere, som kan fortelle hva de trenger. De forteller også at det er få menn som kommer på disse møtene, og håper flere menn tar turen innom.

– Etter møtene er det flere som tar praten videre på kafe. Dette er mennesker som egentlig ikke kjenner hverandre, men de er veldig flinke til å invitere hverandre. Deltakerne er også veldig flinke ambassadører for Møteplassen, og selger det ut til andre. De som kommer på arrangementene sitter med masse erfaringskunnskap og vi kommer med vår fagkunnskap, forteller de.

Les også: Klar oppfordring: – Også yngre menn må sjekke prostata ved faresignaler

Artikkeltags