– Vi starter opp igjen i høst

FAST PLASS: Aud Karin Larsen og Lone Skjerpeng i stua som også denne høsten blir base for Møteplassen. 7. september er første møte. Foto: Kai Nikolaisen

FAST PLASS: Aud Karin Larsen og Lone Skjerpeng i stua som også denne høsten blir base for Møteplassen. 7. september er første møte. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Møteplassen for kreftpasienter og pårørende på Leknes blir videreført og nå er høstens møteplans spikret.

DEL

 Det var i fjor høst at Vestvågøy kommune og Vestvågøy Frivillighetssentral tok initiativ til Møteplassen. Det er et treffsted der kreftpasienter, pårørende og etterlatte etter kreftpasienter kan møtes for å dele erfaringer.

Gode tilbakemeldinger

Lone Skjerpeng, fagutviklingssykepleier i kreft og lindring i Vestvågøy kommune, og Aud Karin Larsen som er daglig leder i Vestvågøy Frivillighetssentral forteller at det har vært godt oppmøte på møtene i vår.

– Oppmøtet har variert litt, men tilbakemeldingene er entydige på at Møteplassen må fortsette, sier de to.

Skjerpeng forteller at i høst legger de opp til å møtes første torsdagen i hver måned.

– Vi blir å ha ulike temaer på hvert møte og det er basert på tilbakemeldinger. På hvert møte vil det komme folk med kompetanse på det temaet som tas opp. Fysioterapeut Bodil Anita Sørensen vil være med på møtene og det vil også fagutviklingssykepleier i kreft og lindring, Kjellaug Guldal, være, forteller Skjerpeng.

Gudal og Skjerpeng sier at deltakerne har gitt uttrykk for at det er praten rundt bordet som har vært det som har betydd mest for mange.

– De som har vært her har vært til stor støtte for hverandre, sier de to.

Koselig

Møteplassen legger opp til å være et koselig sted og det er Vestvågøy Frivillighetssentral som sørger for oppdekking og litt munngodt på bordet.

– Vi prøver å gjøre dette så hyggelig som mulig. I fjor fikk vi støtte fra Kreftforeningen og det gjør vi i år og. I tillegg støtter Lofoten Sparebanken tiltaket, forteller Larsen.

7. september

Møteplassen har fast tilholdssted på stua i fjerde etasje på Leknes Bo- og servicesenter og det er inngang fra baksiden.

7. september er årets første møte og da kommer ergoterapeut Therese Ingebrigtsen på besøk. Bra mat er temaet.

– Vi håper folk tar turen innom. Ønskes det mer informasjon er det bare å ta kontakt med en av oss, sier Lone Skjerpeng og Aud Karin Larsen.

Det er helt kostnadsfritt å være med på Møteplassen.

Artikkeltags