10.000 til Kreftforeningen

FORNØYD:  Trine Haug Larsen fra Brystkreftforeningen og Torstein Berntsen fra Profo Lofoten takker for pengegaven. Bak t.v. rådmann Kjell Idar Berg og bak t.h. ordfører Remi Solberg. Foto: Lise Fagerbakk

FORNØYD: Trine Haug Larsen fra Brystkreftforeningen og Torstein Berntsen fra Profo Lofoten takker for pengegaven. Bak t.v. rådmann Kjell Idar Berg og bak t.h. ordfører Remi Solberg. Foto: Lise Fagerbakk

Artikkelen er over 4 år gammel

En førjulsgave til Kreftforeningen, ble mandag tatt godt imot av Trine Haug Larsen og Torstein Berntsen.

DEL

– Disse kommer godt med, sier Torstein Berntsen i PROFO Lofoten (prostatakreftforeningen).

Den strategiske ledelsen i Vestvågøy kommune, bestemte seg sist uke for å kansellere den tradisjonelle konfektesken til enhetene, og i stedet donere tilsvarende beløp til Kreftforeningen. Dette betød 10.000 kroner.

Mandag overrakte rådmann Kjell Idar Berg og ordfører Remi Solberg, gaven på Solbergs kontor på rådhuset på Leknes.

– Fantastisk

– Dette er fantastisk for oss. Vi er avhengig av gaver og donasjoner for å drive forskning, og for å drive lagene, sier Torstein Berntsen, styreleder i PROFO Lofoten.

Trine Haug Larsen er leder i Brystkreftforeningen. De to foreningene er sammen med rundt 12 andre foreninger, under paraplyen Kreftforeningen.

Underforeningene støttes av Kreftforeningen med blant annet rundt 2,4 millioner kroner årlig. Derfor går kommunens pengegave til Kreftforeningen.

Møtes jevnlig

Prostatakreft og brystkreft er de største kreftformene i dag.

– Rundt 3.000 mennesker på landsbasis får brystkreft hvert år. Det er hele tiden folk som blir syke, og vi har både friske og syke medlemmer i vår forening, sier Larsen.

Aktiviteten består av både sosiale møter, og faglige sammenkomster.

– Brystkreftforeningen i Lofoten møtes tre-fire ganger per år. Vi har også en vårtur hvert år – og julebord hadde vi sist torsdag. Vi møtes både for å ha det sosialt. Noen trenger å snakke, og få råd. Over jul skal vi også ha en faglig samling, forteller hun.

Også PROFO møtes.

– Vi møtes ikke så ofte, men to, eller to-tre ganger per år. Vi har alltid et faglig innhold på våre møter, sier Berntsen.

Oppfordring

Rådmann Kjell Idar Berg sier avgjørelsen om å avlyse julegavene til de ansatte, og i stedet gi noe til en organisasjon, kom opp første gang for noen år siden.

– I 2013 skjedde det en tsunami. Da ga vi pengene dit, og vi tenkte å gi en gave til noen utenfor kommunen annethvert år. I fjor fikk enheten konfekt, sier han.

Kreftforeningen kom fram etter en diskusjon i den strategiske ledergruppen.

– Det er fint å få lov å bidra, og vi sender oppfordringen videre til andre bedrifter, sier ordfører Remi Solberg.

Fakta

Kreftforeningen er en landsdekkende, frivillig organisasjon som jobber for at færre skal få kreft, flere skal overleve og at kreftrammede og pårørende, skal få best mulig livskvalitet.

Kreftforeningen finansierer over 25 prosent av all kreftforskning i Norge.

Foreningen er avhengig av innsamlede midler og gaver.

Kilde: kreftforeningen.no

Artikkeltags