På denne arbeidsplassen bærer alle rosa sløyfe

Artikkelen er over 1 år gammel

Årets Rosa sløyfe-aksjon retter oppmerksomheten på persontilpasset brystkreftbehandling. Hver dag får ni kvinner i Norge brystkreft, og alle disse er ulike.

DEL

5. oktober starter årets Rosa sløyfe-aksjon i Lofoten. I år retter de fokus mot persontilpasset brystkreftbehandling.

– Vi har fokus på en spesiell sak hvert år. Årets aksjon skal gi håp. Vi ønsker å øke kunnskapen om persontilpasset brystkreftbehandling hos befolkningen. Vi håper på god oppslutning også i år, sier Astrid Moen og Tove Lorentzen som er ansvarlig for Rosa sløyfe-aksjonen i Lofoten.

Hver dag får ni kvinner i Norge brystkreft, alle disse brystkreftformene er ulike.

– Det viser seg at det mange forskjellige typer brystkreft, og det er forskjellig behandling for hver av dem. Derfor er det så viktig at hvert enkelt tilfelle får en persontilpasset behandling. Det er viktig at hele Lofoten er med på å gi brystkreftpasienter den behandlingen de har krav på, sier Moen og Lorentzen.

Rosa Sløyfe-aksjonen blir også markert i Vestvågøy kommune i oktober. Her vi alle de ansatte på Leknes bo- og servicesenter bære rosa sløyfe på uniformen.

- Hjemmetjenesten på Leknes Bo og service er det en overvekt av kvinner, hvor en iblant oss det siste året har vært rammet av brystkreft. Vi kollegene kjente det derfor naturlig å skulle støtte opp om, samt sette fokus på et så viktig tema som brystkreft gjennom Rosa sløyfeaksjonen, sier avdelingsleder på Leknes bo- og servicesenter, Sissel June Solgren Tollåli på Vestvågøy kommunes hjemmeside.

Alle de rundt 50 hel- og deltidsansatte har fått sløyfe, etter at verneombud Rose Marie Opsahl har funnet penger i velferdskassa til prosjektet.

Hun oppfordrer også andre arbeidsplasser til å støtte arbeidet til Kreftforeningen og samtidig vise omtanke til dem som er rammet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken