Gå til sidens hovedinnhold

Krever handling fra Hareide: - Helt avgjørende for utviklingen av kommunene

Samferdselsminister Knut-Arild Hareide får ei klar bestilling fra eget parti i Nordland.

Leder i Nordland Krf, Dagfinn Arntsen, krever fullfinansering av fiskerihavnene på Værøy, Røst og Andenes. Han viser til at dette i lang tid har vært forbundet med usikkerhet.

- Jeg forventer at statsråd Hareide nå fullfinansierer fiskerihavnene som ligger inne i gjeldende NTP på Værøy, Røst og Andenes, sier fylkesleder for Nordland KrF Dagfinn Arntsen i ei pressemelding.

Han mener saken er viktig for Nordland, og må løses raskt.

- En uavklart situasjon når det gjelder finansiering av disse anleggene er svært uheldig for utviklingen innen marin sektor og for vertskommunene. For de berørte samfunnene er det av avgjørende betydning av dette kommer på plass nå. Utviklingen innen fiskeri og sjømat er i rivende utvikling og det må også infrastrukturen være for å møte dette utviklingen. Derfor anser jeg dette som helt avgjørende for den framtidige utviklingen for de nevnte kommune at disse havnene blir oppdatert, sier Arntsen.

Han peker videre på at prosjektene er godt kjent i departementet.

- Vi har i Nordland små vertskommuner i distriktene som aksler sentrale nasjonale funksjoner i forhold til fiskeriene. Dette er helt avgjørende for utviklingen framover, og jeg har tillit til at statsråd Hareide svarer ut slik at utfordringene knyttet til finansiering av disse anleggene løser seg i neste NTP. Dette må løses nå, sier Arntsen.

I gjeldende NTP ligger Andenes fiskerihavn inne med 470 millioner kroner, Værøy fiskerihavn med 400 millioner og Røst fiskerihavn med 157 millioner kroner.

Nasjonal transportplan revideres i år. Forslaget fra departementet legges frem før påske og behandles i Stortinget før sommeren.

Les også

Slik skal Lofoten sikre seg ny E10, bedre havner og støtte for storflyplass: – Vi mener mulighetene er gode

Kommentarer til denne saken