Daglig leder siktet for storbrann

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Tirsdag ble daglig leder i Møbelringen  Fauske pågrepet, siktet for å ha startet storbrannen hos møbelforretningen på Fauske natt til søndag, skriver an.no.

En forbipasserende varslet en politipatrulje etter å ha sett røyk fra bygningen. Patruljen varslet videre om brannen rundt klokken 02.45. Brannen spredte seg veldig raskt og bygget ble overtent. Først ved 8-tiden søndag var det kontroll.

34-åringen er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 352 – grovt skadeverk. «for å ha anstiftet brann i lokalet til møbelforretningen Møbelringen på Fauske», heter det i siktelsen.

Strafferammen for forholdet er på seks års fengsel.

Nekter straffskyld

Han erkjenner ikke straffskyld, men har samtykket til å sitte en uke i varetekt i full isolasjon med brev- og besøksforbud.

– Han har ei relevant forklaring på det som har skjedd, og sier han ikke har noe som helst med dette å gjøre, sier hans forsvarer Tor Haug til AN.

– Men han samtykket til varetektsfengsling?

– For det første, blir man pågrepet av politiet er det skjellig grunn til mistanke. Hadde han ikke samtykket kunne politiet begjært varetekt enda lengre. For det andre ønsker han at politiet i ro og fred skal etterforske saken. Da har også politiet en plikt å sjekke siktede ut av saken. Det legger jeg til grunn, svarer advokat Haug.

Advokat Haug

Advokat Haug

 

Skjellig grunn

Torsdag konkluderte også tingrettsdommer Ingar Engelund med at det er skjellig grunn til å mistenke at daglig leder står bak brannen.

– Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på at siktede var inne i lokalet rett før brannen startet. I den første samtalen han hadde med politiet opplyste han ikke om dette. Det er ikke sannsynlig at andre personer var til stede i lokalet rett i forkant av at brannen startet.

Etter det Avisa Nordland vet, har siktede i avhør med politiet bekreftet å ha vært i bygningen før brannen startet.

Retten mener også at det er en nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis i saken ved å hindre politiet tilgang til bevis som kan dokumentere hans bevegelser da brannen startet, og i tiden forut og i etterkant av dette.

Ifølge fengslingskjennelsen ønsker politiet også å avhøre personer som siktede har vært i kontakt med etter brannen.

– Siktede må ikke gis anledning til å snakke med disse før politiet har foretatt avhør- Det er også viktig at politiet får gjennomsøke brannstedet og siktedes bopel uten at siktede gis mulighet til å unndra bevis, skriver tingrettsdommer Engelund.

Regionlensmann Robin Johnsen

Regionlensmann Robin Johnsen

Vil ikke kommentere

Regionlensmann Robin Johnsen ønsker ikke å kommentere noe ut over en pressemelding politiet sendte ut torsdag.

– Vi er midt i etterforskningen, sier Johnsen til an.no

Saltenpolitiet har bistand fra Kripos i forbindelse med kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Da Avisa Nordland var i kontakt med daglig leder på morgenen etter at brannen startet, sa vedkommende:

– Dette er dypt tragisk. Det er helt forferdelig. Jeg har ikke ord. Jeg dro bortover når jeg ble klar over brannen. Jeg vet ikke mer om situasjonen enn det jeg har lest i nettavisene. Det eneste jeg vet er at det blir en pause fra butikkdriften. Så får vi etter hvert planlegge veien videre, sier han.

Møbelhuset er blant Fauskes eldste forretninger. Tidligere denne måneden feiret butikken sitt 70-årsjubilleum, skriever an.no.

Daglig leder er altså siktet i saken, det er ikke dermed sagt at det er han som har tent på bygningen. Etterforskningen kan vise at han ikke hadde noe med brannen å gjøre, og siktelsen vil da bli frafalt.

Det har ikke lyktes Avisa Nordland i å få en kommentar fra styreleder i Møbelhuset.

Artikkeltags