Bjørnar mener innbruddet ble gjort av gamle kjenninger: Advarer mot tyveriraid

Bjørnar Davidsen (innfelt) er fortsatt i sjokk etter at Kvalhausen Kafe som han driver på Eggum ble rundstjålet i helgen.

Bjørnar Davidsen (innfelt) er fortsatt i sjokk etter at Kvalhausen Kafe som han driver på Eggum ble rundstjålet i helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I helga ble Kvalhausen Kafe på Eggum rundstjålet. Innehaveren mener tyvene som var på ferde har vært der før og advarer mot flere innbrudd.

DEL

Natt til søndag var det innbrudd i Kvalhausen Kafe på Eggum. Døren var brutt opp, lokalene rotet til og varesortimentet tømt.

– Innbruddstyvene var åpenbart både sultne og tørste. De har rensket kiosken og kafeen for alt som er, forteller innehaveren av kafeen, Bjørnar Davidsen, oppgitt. Han har nettopp vært på Leknes og handlet inn varer for å kunne drive kiosken som normalt igjen.

– Jeg vil anslå at de har fått med seg verdier for 45.000 kroner. Statens vegvesen eier bygget, så kiosken var ikke forsikret mot innbrudd. Dette er et tap vi må dekke av eget budsjett, fortviler Davidsen.

Kjent framgangsmåte

Det er ikke første gang det er tyver på ferde på Kvalhausen Kafe. Kafeinnehaveren ble offer for innbrudd for to år side. Davidsen mener framgangsmåten som ble brukt da er den samme som sist og frykter at Lofoten står ovenfor flere tyveriraid.

– Det er samme framgangsmåte som sist. De har brukt ett spesialverktøy og presset døra fra karmen slik at låseboltene har falt ut. I tillegg hadde de, som sist, stjålet pengene fra betalingskassen ved parkeringsplassen. Jeg tror det er de samme tyvene. Sist gang de var i Lofoten slo de til flere steder, hevder Davidsen.

– Hvis det er dem, er det viktig å advare andre om at det er fare for flere innbrudd i Lofoten, sier Davidsen.

Klok av skade etter sist tyvene var på ferde, hadde Davidsen tømt butikken for kontanter. Tyvene hadde forgjeves smadret kassaapparatet og endevendt lokalet på jakt etter veksel. Nå varsler Davidsen flere grep for å unngå innbrudd i framtiden.

– Vi skal snakke med Statens vegvesen om å få på plass tyverialarm og overvåkingskamera, samt ei innbruddssikker dør, forteller kafeinnehaveren. Han legger ikke skjul på at innbruddet var en skremmende opplevelse.

– Jeg er fortsatt i sjokktilstand. Det er en stor psykisk belastning å gjenoppleve noe sånt og det tar tid å bearbeide. Det har blitt dårlig med søvn de siste nettene, forteller Davidsen, som likevel meddeler at de kjører på med kiosk og kafe på Eggum som normalt ut sommeren.

Politiet ønsker tips fra publikum

Politiet er kjent med tyverihistorikken til Kvalhausen Kafe. Politiet trekker imidlertid ingen konklusjoner på inneværende stadium av etterforskningen.

– Vi kjenner til at det har vært innbrudd på samme sted tidligere, men vi vet ikke om det er samme gjerningsmenn, forteller lensmann ved Vest-Lofoten lensmannskontor, Asbjørn Sjølie. Politiet var tidligere ute og etterlyste en sølvgrå stasjonsvogn i forbindelse med innbruddet, uten at etterlysning har gitt resultater.

– Politiet fikk informasjon om et kjøretøy som var observert på stedet på det aktuelle tidspunktet. Utenom det har vi lite å gå på i etterforskningen og er svært interessert i tips fra publikum, informerer Sjølie.

Artikkeltags