Gå til sidens hovedinnhold

Kristian Eriksen: Særskatt i havbruksnæringen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som arbeider og tillitsvalgt i havbruksnæringen ser jeg på særskatten som en trussel for min jobb i fremtiden, men også for de små lokalsamfunnene som er avhengig av denne næringen. I de fleste små samfunnene rundt omkring er de helt avhengig av at det går godt med denne næringen. Det er ikke bare de arbeidsplassene som er på den enkelte bedrift som kan stå i fare når det gjelder særskatten, men også alle underleverandørene som leverer varer og tjenester til næringen.

Jeg er redd for at hvis denne særskatten blir stemt frem i stortinget blir de som driver i havbruksnæringen å selge seg ut eller flytte til andre deler av verden der de får bedre betingelser enn her i Norge. Da tar de med seg teknologien som næringen har brukt mange år på å komme frem til. Dette er en teknologi som næringen har utviklet og betalt for med egne midler. Det blir vanskelig å utvikle ny teknologi for dem som fortsatt blir i Norge når de skal betale 40% skatt i tillegg til det de betaler i dag. De sier at det skal bli samme ordningen med særskatten som det er nå på kraftbransjen og vi vet jo alle hvor nytt og moderne strømnettet er, kraftbransjen benytter enda anlegg fra 1940, 1950 og 1960 så skal det gå samme vei med havbruksnæring ja så blir det mange det går utover.

Det sies at næringen tjener mye penger nå for tiden, ja det går meget godt for næringen for tiden og bra er det, men det skal jo være lov å tjene gode penger for dem også. Det har jo ikke bestandig godt så bra med næringen som nå, har hørt historier om at det var pantsatt både hus og hjem får å få endene til å møtes i dårlige tider. Jeg vil bare kom med noen synspunkter fra mitt ståsted som arbeider i næringen sånn at også vi som arbeidstakere har et ansikt.

Kommentarer til denne saken