Kristin med egen oppmuntringsplan: - Det er viktig å bry seg om andre

BRY DEG:  Jorunn Tetlie sokneprest i Flakstad & Moskenes og  diakoniarbeider i Flakstad, Kristin Lindberg mener det er viktig å bry seg om andre i denne tiden.

BRY DEG: Jorunn Tetlie sokneprest i Flakstad & Moskenes og diakoniarbeider i Flakstad, Kristin Lindberg mener det er viktig å bry seg om andre i denne tiden. Foto:

Etter at koronapandemien slo til er det blitt innført en rekke begrensninger som har gjort at bevegelsesfriheten til folk er blitt mindre. Møtesteder som konserter, messer og andre arrangementer er blitt avlyst. Det har ført til at mange kan føle på ensomhet.

DEL

Diakonarbeider Kristin Lindberg i Flakstad mener at alle kan bidra til mindre ensomhet. Hun mener at de fleste av oss kan trenge en oppmuntring nå i høstmørket. Og oppmuntringer er medisin uten bivirkninger. La oss ta i bruk alle de mulighetene vi faktisk har til å gjøre dagen god både for oss selv og andre, sier hun.

Alle kan bidra

Nå har hun innført en oppmuntringsplan, hvor hun hver måned kommer med et nytt innspill.

– Alle, voksne, ungdommer og barn, kan bidra med noe. Det er mange ting som er avlyst, men det er fortsatt mye du kan gjøre som ikke er rammet av regler om avstand. Det er for eksempel fortsatt mulig å gå turer, ta en telefon, spille musikk, be, lese, og synge. Lag deg gode rutiner i hverdagen. I denne tiden er det viktig å ikke grave seg ned. Nå er det enda viktigere enn noen gang før å vise omtanke for andre. Det er viktig å bry seg om andre, og denne medisinen trenger du hverken resept eller henvisning på. Det er også en medisin du kan ta hver dag og flere ganger om dag, sier Kristin Lindberg.

Ta vare på hverandre

Slik situasjonen er nå, mener hun det er viktigere enn noen gang at vi tar vare på hverandre i lokalsamfunnene.

- Ta en telefon til en det er lenge siden du har snakket med eller noen som du kanskje vet sitter mye alene. Kanskje du skal gi noen en liten oppmerksomhet? Og du som føler på ensomhet selv, kanskje du kan være den som tar kontakt? Ta sjansen, sier hun.

Lindberg peker også på behovet for å ha noen å dele tanker og bekymringer med.

-Det finnes flere ulike hjelpetelefoner og en annen stor ressurs som finnes i alle kommuner, er de som jobber i kirka. Vær ikke redd for å ta kontakt, sier Lindberg, på vegne av kirka i hele Lofoten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken