Elevorganisasjonen er fornøyde, men forventer at dette fortsetter etter pandemien, melder de i en pressemelding. Leder av Elevorganisasjonen, Kristin Schultz, mener dette er en god smakebit på det de har bedt om lenge.
– Vi har lenge pekt på at frafallsproblematikken i videregående opplæring i stor grad handler om at skolen er lagt opp for en A4-elev som ikke finnes, og de som ikke klarer å presse seg inn i disse rammene, står i stor fare for å falle fra. Dette fikk vi bekreftet av Lied-utvalgets rapport i desember, og nå er vi fornøyde for at regjeringen setter av midler til å gi elevene mer valgfrihet i videregående opplæring, sier Schultz.
I pressemeldingen heter det at regjeringen har for eksempel økt lærlingtilskuddet, gitt midler til forsøk med modulstrukturerte læreplaner for voksne i yrkesfag og utvidelse av ungdomsretten, slik at flere har mulighet til å fullføre videregående opplæring.
– Selv om vi er glade for disse satsingene, er det viktig for oss at dette er starten på en reform i videregående opplæring, og ikke kun koronatiltak. Til våren skal Stortinget behandle en stortingsmelding om frafall i videregående, og da er det viktig at vi ser på tiltak som presenteres her, i resten av opplæringen også, sier elevlederen.
– Hvis dette ikke kun blir et koronatiltak kan vi nå se starten på et budsjett som tar elevenes gjennomføring på alvor, gjør det lavterskel å komme tilbake til videregående, og setter elevenes valgfrihet høyt. Det vi trenger er større satsinger, at regjeringen lover at dette fortsetter og at tiltakene som blir vedtatt til våren reflekteres i fremtidige statsbudsjett. Da kan vi si oss fornøyde, mener Schultz.
Kommentarer til denne saken