Gå til sidens hovedinnhold

Kristin Schultz: – Kan ikke kun være koronatiltak

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2021 økte satsinger på gjennomføring av videregående opplæring som følge av koronakrisen, en fortsettelse av vårens satsing «Utdanningsløftet”.

Elevorganisasjonen er fornøyde, men forventer at dette fortsetter etter pandemien, melder de i en pressemelding. Leder av Elevorganisasjonen, Kristin Schultz, mener dette er en god smakebit på det de har bedt om lenge.

– Vi har lenge pekt på at frafallsproblematikken i videregående opplæring i stor grad handler om at skolen er lagt opp for en A4-elev som ikke finnes, og de som ikke klarer å presse seg inn i disse rammene, står i stor fare for å falle fra. Dette fikk vi bekreftet av Lied-utvalgets rapport i desember, og nå er vi fornøyde for at regjeringen setter av midler til å gi elevene mer valgfrihet i videregående opplæring, sier Schultz.

I pressemeldingen heter det at regjeringen har for eksempel økt lærlingtilskuddet, gitt midler til forsøk med modulstrukturerte læreplaner for voksne i yrkesfag og utvidelse av ungdomsretten, slik at flere har mulighet til å fullføre videregående opplæring.

– Selv om vi er glade for disse satsingene, er det viktig for oss at dette er starten på en reform i videregående opplæring, og ikke kun koronatiltak. Til våren skal Stortinget behandle en stortingsmelding om frafall i videregående, og da er det viktig at vi ser på tiltak som presenteres her, i resten av opplæringen også, sier elevlederen.

– Hvis dette ikke kun blir et koronatiltak kan vi nå se starten på et budsjett som tar elevenes gjennomføring på alvor, gjør det lavterskel å komme tilbake til videregående, og setter elevenes valgfrihet høyt. Det vi trenger er større satsinger, at regjeringen lover at dette fortsetter og at tiltakene som blir vedtatt til våren reflekteres i fremtidige statsbudsjett. Da kan vi si oss fornøyde, mener Schultz.

Kommentarer til denne saken