Gå til sidens hovedinnhold

Kristina kjempet seg til fjerdeplass i NM

Kristina Starheim satser mot norgeseliten i triatlon. I helga glapp det akkurat for pallplass i NM.

Triatleten bosatt i Kabelvåg satser hardt i triatlon. I helga deltok hun og mannen Jan Hugo Svendsen i NM i sprint-triathlon i Arendal.

I en rapport fra løpet forteller Svendsen om tøffe forhold i vannet for alle deltakerne, med mye vind og bølger. I etterkant ble syklingen en taktisk kamp der tredjeplassen glapp.

- Det ble kjørt veldig hardt i tet, men Kristina viste taktiske gode egenskaper og holdt følge på den tillate 10 meteren bak. Det ble gjort flere rykk i forsøk på å droppe Kristina, men ingen av dem lyktes. De to damene kjørte inn sammen i skifte sonen før løpingen startet, forteller Svendsen.

Han kom selv inn på syvendeplass i "agegroup"-klassen i sin aldersgruppe, mens kona altså sikret fjerdeplass i elite-klassen for kvinner.

- Kristina måtte tidlig gi vekk noen sekunder på løpingen og det ble tidlig klart at hun ikke holdt nivået til bronsemedalje. Det var 40 sekunder opp til tredje plassen etter end triatlon, forteller han.

Starheim stod første gang på startstreken i et triatlon i 2019. Nå satser hun hardt mot norgesliten. I et intervju med Lofotposten i mai fortalte hun om fullt fokus på trening.

– Jeg har rundt 90 timer med trening denne måneden, fortalte hun om en veldig effektiv hverdag med to øker om dagen, familieliv og jobb som skal turneres rundt.

Hovedmålet for triatleten i år er Lofoten extreme triathlon med 4 kilometer svømming, 196 kilometer sykling og 45 kilometer løping.

Kommentarer til denne saken