Tenåringen fra arrangørklubben KS Ski Lofoten gikk sine tilmålte tre kilometer i 14-årsklassen, og var fornøyd etter målgang.

– Det kunne kanskje gått bedre på resultatlista. Jeg gikk så godt jeg kunne, men jeg tror jeg kom på sisteplass, smiler Karoline.

For Karoline er ikke seier det viktigste, men det å kjempe mot seg selv og prøve å bli bedre.

– Det at jeg kommer på sisteplass skal ikke få ta fra meg gleden med å gå på ski. Jeg må bare fortsette å trene og se om jeg kan bli bedre, sier ungjenta med et nytt bredt smil.

Skøyting sto på programmet lørdag, mens de klassiske distansene arrangeres søndag.

– Jeg syns klassisk er litt morsommere å gå, for der føler jeg at jeg får teknikken til å sitte bedre, fortalte Karoline til Lofotposten, som ønsket henne lykke til på søndag.

Bildeserie

KM på ski

Kretsmester

Smilet var bredt på Ane Marie Johnsen fra KS Ski Lofoten, da hun passerte målstreken som kretsmester i klasse Kvinner senior.

Les også: Endelig kan IL Blest sende skiløpere på renn: – Vi har nådd et mål


Som eneste deltaker i klassen, måtte det bli seier så lenge hun kom seg til mål på 15-kilometeren.

– Tøft! Jeg er kretsmester, og kan ikke for at ikke flere deltakere stilte opp, ler Ane Marie, som egentlig la skiene på hylla for noen år siden.

– Det var skikkelig tungt, fastslo den nybakte kretsmesteren.

Favoritt

Mange, inklusive Lofotpostens utsendte, hadde nok arrangørklubbens Arnt Gunnar Winther som favoritt i klasse Menn senior.

Det favorittstemplet ble noe svekket da vi etter fem av de 20 kilometerne fikk opplyst av speaker Jan Eivind Fredly, at Winther lå seks sekunder bak Mikkel Arntsen fra Sortland og Omegn Skiklubb.

Sekundene økte på utover i løpet, og Winther måtte nøye seg med andreplass.

– Litt skuffet er jeg, men Mikkel gikk veldig fort i dag, fastslår Winther, som nå ser fram mot NM på Meråker.

Les også: Svolvær-gutt pustet Petter Northug i nakken i Norgescup-åpningen!

– Dette ble en god gjennomkjøring fram mot NM i neste uke. Det er hovedmålet.

Debutanter

Tre spente gutter fra Leknes Skiklubb hadde tatt turen til det som for de yngste var et sonerenn, og storfornøyde var de etter målgang.

– Det var artig. Ja kjempeartig, sier tre smilende langrennsløpere, som er de første på mange år fra Leknes som tar turen på denne type renn.

– Var dere spente på turen hit siden det er første gang dere er på renn utenfor Vestvågøy?

– Ja vi var litt spente og nervøse, men det var jo bare kjempeartig, fastslår guttene, som hadde det travelt med å skifte ut skidressen med shorts.

– Vi skal spille håndballkamp nå snart, så vi må stikke.

Storfornøyd

Smilene var breie og stemningen god hos ekteparet Wenche og Lars Bøe fra Leknes Skiklubb, som gikk i veteranklassen.

– Åhh så herlig, og for en ramme rundt rennet, og for et fantastisk heiagjeng rundt i løypa. Ja de gjorde det slik at jeg åpnet i hardeste laget og gikk meg stiv, ler Wenche hjertelig, som var eneste kvinne i veteranklassen og følgelig ble kretsmester.

Berømmet arrangør

30 år har gått siden det ble arrangert KM i langrenn i Vågan, og ordfører Eivind Holst stilte stolt opp med ordførerkjede rundt halsen til den offisielle åpningen.

– KS Ski har gjort et fantastisk arbeidsstykke for å få kretsmesterskapsarenaen klar for å ta dere alle sammen vel imot, sa Holst, som ønsket alle et fantastisk arrangement, og håpet at alle de 130 løperne fra 27 klubber traff med smurningen under skiene.