Klar for Tour de Lofoten i helga: – Vi skal lage skifest for store og små

Rigger for skifest: KS Ski Lofoten gjør klart til helgens Tour de Lofoten. F.v Knut Sundklakk, rennleder Stig Mortsen, Jan Eivind Fredly, Bjørn Tore Olsen, Jonas Tetlie, Roger Pedersen og Geir Ole Nordgård var i full sving med dugnad torsdag.

Rigger for skifest: KS Ski Lofoten gjør klart til helgens Tour de Lofoten. F.v Knut Sundklakk, rennleder Stig Mortsen, Jan Eivind Fredly, Bjørn Tore Olsen, Jonas Tetlie, Roger Pedersen og Geir Ole Nordgård var i full sving med dugnad torsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

KS Ski Lofoten er straks klare for ei helg med både Kabelvågrennet og Lofotrennet i Tour de Lofoten.

DEL

Torsdag ettermiddag var det full aktivitet på skistadion i Kabelvåg der KS Ski Lofoten rigger klart til helgens store skiarrangement med en større dugnad i løypene og på stadion.

– Det vi prøver å få til her er en skifest for både store og små, sier rennleder Stig Mortensen.

Tour de Lofoten samler Kabelvågrennet lørdag og Lofotrennet søndag i ei skihelg. Ifølge Mortensen håper man også få med de aller yngste skiløperne også.

– Derfor har vi blant annet også en rekruttklasse for de mellom 0 til 7 år på lørdag. Da kan de få prøve seg å gå renn med startnummer og det hele i ei kort løype her og målgang på stadion, sier Mortensen.

Søndag er det et godt, gammeldags tur og trimrenn under Lofotrennet og det kreves mye forberedelser.

– Jobben må gjøres uansett om det er 50 eller 300 som stiller til start. Det er også gjort en kjempestor dugnadsinnsats her på stadion allerede der mye er hogd ned rundt her for å hindre at det gror igjen.

Interessen for å gå skirenn i helga er god og ifølge Mortensen tyder værmeldinga på at det blir ei fin helg på ski.

– Vi ligger foreløpig litt etter fjorårstallene, samtidig vet vi at mange sitter på gjerdet og ser på værmeldinga. Men folk kan melde seg på til lørdagens renn fram til fredag ettermiddag og til søndagens renn helt fram til lørdag ettermiddag.

Stig Mortensen og de andre i dugnadsgjengen er klar på at helga skal bli en skikkelig ski- og familiefest.

– Her er det rom for både småsøsken og besteforeldre. Her er det ikke sånn at man må gå på tid og konkurrere, man kan velge å bare gå en tur på søndag, sier han.

Kabelvågrennet er et skøyterenn der det er intervallstart for aldersbestemte klasser og fellesstart fra og med juniorklassene i tillegg til at det blir en rekruttklasse. På Lofotrennet søndag er det klassisk stil som gjelder med ulike løypevarianter både med og uten tidtaking.

Det blir også kåring av raskeste kvinne og mann i langløypa etter 22 kilometer skøyting og 22 kilometer klassisk i løpet av Tour de Lofoten.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags