Ola og Lars runder av Hamsundagene

Brødrene Lars (tv) og Ola Bremnes avslutter årets Hamsunfestival med kirkekonsert

Brødrene Lars (tv) og Ola Bremnes avslutter årets Hamsunfestival med kirkekonsert Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Brødrene Bremnes avslutter Hamsundagene 2016 med konsert i Hamarøy kirke søndag 7. august. Med seg i bagasjen har de blant annet en splitter ny visebok og verdenshitten «Elias sang».

DEL

Under Hamsundagene lanserer Ola Bremnes boken Nordnorsk sangbok – fra Petter Dass til Moddi. Boken gis ut på Kagge Forlag og er en unik samling av nordnorske viser. Her er alt fra Petter Dass’ hyllest til Gud og natur, via Arvid Hanssens fantastiske "Kom sommarvind", til Hekla stålstrenga og Lene Marlin. Trubaduren Ola Bremnes har samlet noen av de fineste sangene landsdelen har å by på. Resultatet er en bok som inspirerer til allsang og moro, til glede under midnattssol og i mørketid. Dessuten får du gode historier om sangene og menneskene som har laget dem.

Kirkekonsert


Ola og Lars Bremnes avslutter årets festival med en konsert i Hamarøy kirke søndag 7. august. De to brødrene har hver for seg og sammen skrevet noen av landets mest kjente og kjære sanger. Til kirkekonserten har de med seg et program fylt av tru, håp og kjærlighet. Og en god porsjon humor er det alltid plass til i en konsert med brødrene Bremnes.

Hamsundagene 2016 foregår 3. – 7. august på Hamarøy i Nordland og er en av landets eldste kulturfestivaler. Annet hvert år siden 1982 har Hamarøy invitert til festival i Æventyrland.

Ola Bremnes

Musiker, forfatter og trubadur. Oppvokst i Svolvær, bor nå i Kvæfjord i Troms. Han er mannen bak sangen som har ligget lengst på Norsktoppen, hele 95 uker: «Mi pia. Din gutt». Ola Bremnes har utgitt soloplater og plater sammen med søsknene Lars og Kari Bremnes. Ola er skaperen av «Har du fyr» som også er kjent gjennom Hekla Stålstrengers coverversjon.

Lars Bremnes

Tekstforfatter, låtskriver og visesanger. Han har skrevet sangen som er blitt en moderne favoritt i nordnorske bryllup: «Å kunne æ skrive». I 2015 kom skiva «Himmel nok til alle» til strålende kritikker. Hans siste singel «Elias sang» handler om flyktningekatastrofen. Musikkvideoen er nå sett over 300.000 ganger har også fått arabisk undertekst.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken