Gå til sidens hovedinnhold

Fyker igjen til topps på hjemmebane med ny konsert

Ny konsert med Sondre på Festvågtinden

Artikkelen er over 4 år gammel

Lofotens egen pophelt Sondre Justad arrangerer for fjerde gang konsert på Festvågtinden. I år med helt spesielt opplegg.

Sondre Justad har hatt stor pågang for å få til konserten i år også. I fjor var det stort oppmøte på fjellet.

– Jeg har kanskje fått 50–100 meldinger om å ha konsert. Det har vært meldinger, mailer og folk som har stoppet meg på gata. Så det er en stor glede å si at det blir på søndag, sier Justad til Lofotposten.

Se video fra fjorårets konsert på Festvågtinden i bunnen av saken.

Førstkommende søndag klokka 18 spiller Sondre og bandet rundt en halvtimes lang konsert på det velkjente fjellet 541 meter over havet med den spektakulære utsikten over Henningsvær og Lofoten.

– Hvis det blir dårlig vær har vi en reservedag på samme klokkeslett dagen etterpå.

Les også

Drømmestart for Lamholmenfestivalen

 

Må ta betalt i år

I fjor var det svært mye folk på fjellet etter at publikumstallet først doblet seg fra 30 i 2013 til 60 i 2014. Flere hundre tok turen sommeren 2015. Det gjorde at artisten med røtter fra både Henningsvær og Borg har vært usikker på forsvarligheten og ansvaret med å trekke så mye folk til fjells på konsert.

– Jeg følte det var litt uforsvarlig og kjente på ansvaret hvis det skulle skje noe galt. Jeg kunne ikke bære det alene og var avhengig av å få med noen på laget for å få det til.

Det har han nå fått til.

Sammen med grunneier og The Arctic Triple-nestor Frank Hagen og Trine Mentzen, svært godt bevandret fjellgåer på Festvågtinden blir det nå konsert på fjellet.

– Jeg kaller henne bare for Festvågtind-dronninga!

Dessuten stiller Kabelvåg idrettslag opp på dugnad.

– Det er en god gjeng som stiller opp for at det skal skje.

Egentlig er ønsket at dette skal være et lavterskelarrangement.

– Men siden det ble så mye folk må vi avgrense det på et vis og har funnet ut at den beste måten er i form av billetter og billettkontroll, sier Sondre.

Penger til bedre sti

Men, dette er ikke noe Sondre Justad har ønske om tjene penger på. Det hele blir et veldedig prosjekt til fjellet han har et nært forhold til, i tillegg til at Kabelvåg IL får litt for hjelpen.

– Jeg har fått med bandet mitt som spiller gratis og vi gjør dette kun fordi det skal være forsvarlig. Vi skal legge pengene inn i å utbedre stien og området rundt.

Konserten blir halvakustisk og med fullt band blir det så mye utstyr at det fraktes opp med helikopter.

Justad og bandet har klemt inn konserten i en tett festivalsommer, og planene har vært holdt tett til brystet fram til nå.

– Jeg er utrolig glad for å få det til og få med den gjengen som står på.

Det selges rundt 400 billetter til konserten på fjellet søndag.

– Billettsalget starter klokken 12:00 onsdag 24. august, via nettsidene til The Arctic Triple eller Facebook-siden min, opplyser Justad som er sikker på at det blir en stor opplevelse å igjen spille på Festvågtinden.

– Dette er verdens råeste konsertscene. Jeg klarer ikke å se hva som er råere, slår Sondre Justad fast.

 

 

Kommentarer til denne saken