Gå til sidens hovedinnhold

ÅrsteinØya har flere lokale navn og satser bredere i år: – Dette er dyktige artister!

Artikkelen er over 3 år gammel

Festivalprogrammet til ÅrsteinØya nærmer seg komplett med blant annet Kari Bremnes på plakaten. På programmet er det dessuten en rekke navn med tilknytning til Lofoten.

Festivalen arrangeres 13. og 14. juli på nettopp Årstein og i år er det andre utgave som presenteres for publikum. Stort sett hele programmet er nå klart med en rekke artister.

ÅrsteinØya 2018 har allerede sikret seg Kari Bremnes som kommer med band hjem til Vågan for å spille i sommer.

Kritikerroste Hollow Hearts fra Tromsø, Senjahopen, WWB trio der Espen Beranek Holm opptrer sammen med Johannes Winter Farstad fra Svolvær, TooraLoo som igjen gjester festivalen og flere andre artister er også med i år.

Les også: ÅrsteinØya klar med flere artister: – Vi merker stor interesse

Satser på brei appell

På plakaten er det flere andre av de øvrige artistene som også har tilknytning til Lofoten på årets festival.

– Det er jo det. Det er litt fordi vi har fått gode tips, men det viktigste er at dette er dyktige artister, sier Knut Ivar Aarstein i festivalledelsen.

Svolvær-artist Birri kommer med band, Marie Lindgaard Løvstad fra Leknes opptrer, det samme gjør rockebandet Immer Wirkola og Johan Aarstein kommer hjem med sitt band Rustholk også i år.

– Vi har bevisst valgt å appellere bredt i år, vi hadde nok et noe smalere program i fjor, sier Aarstein og trekker foruten Kari Bremnes blant annet fram at festivalen har greid å huke blant annet Hollow Hearts som skal spille på Øyafestivalen i Oslo senere i sommer.

Han betegner fjorårets festival nærmest som en venners-venners fest som ble full klaff. I år satser man enda større.

– Alle regninger ble betalt og enda ble det litt til overs, forteller han.

Festivalledelsen mener bookingene i år underbygger at de har et godt konsept.

– De som kommer til ÅrsteinØYA 13. og 14. juli har mye å glede seg til, slår han fast.

Les også: Kari Bremnes og Senjahopen klare for ÅrsteinØya

Håper på fullt hus

Det er kun lagt ut 600 billetter til ÅrsteinØya 2018. Salget så langt er oppløftende for den ferske festivalen som vil lage liv i Austre Vågan.

– Salget er rett og slett overveldende! Det er overraskende bra til å være i Lofoten og Vesterålen, folk venter gjerne i det lengste, sier Knut Ivar Aarstein.

Han bor selv i Vesterålen men har røtter og hytte på Årstein. Festivalen har blitt til fordi folk i bygda vil skape ny giv. Nå øyner de til og med muligheten for å selge ut hele festivalen.

– Jeg tror faktisk det blir utsolgt! Rent fysisk er det jo sånn at det kan komme så mye folk vi bare vil ha, men faren ved å selge for mange billetter er at det ikke blir den kvaliteten vi ønsker på matservering og infrastruktur.

Det gjenstår enda to navn før festivalprogrammet er komplett.

I år legges det opp til en barnekonsert. MGP jr-vinner i 2015 Thea Floer Kulseng fra Harstad kommer til Årstein.

– Det var så mange barnefamilier som la turen til ÅrsteinØYA i fjor at vi ville gjøre stas på dem som gjør det samme i år, sier Aarstein.

Fakta

  • ÅrsteinØya arrangeres 13. og 14. juli.
  • Kari Bremnes, Senjahopen, Hollow Hearts, Rustholk, WWB trio, TooraLoo, Die Freundin, Birri, Thea Floer Kulseng, Immer Wirkola og Marie Lindgaard Løvstad er klare for festivalen.
  • Flere av artistene har også lokal tilknytning.
  • To navn gjenstår på artistslippet før plakaten er komplett.

Les også: Johannes Winther Farstad er fullbooket til 2020

Kommentarer til denne saken