Gå til sidens hovedinnhold

– I en krimbok må leseren lures

Artikkelen er over 4 år gammel

Krimforfatter og tidligere politimann Jørn Lier Horst er en av forfatterne elevene i Vågan-skolene har fått møte under «Bok i Lofoten».

Sammen med en rekke andre forfattere har Horst møtt elever i Vågan-skolen tirsdag og onsdag. Under litteraturfestivalen «Bok i Lofoten» får alle elevene i grunnskolen og videregående i Vågan møte flere ulike forfattere i skoletida.

Lang kø for autograf

Krimforfatter Jørn Lier Horst har lang fortid i politiet og er kanskje mest kjent for sine mange «voksne»-krimbøker, men har en lang katalog også for de yngre leserne.

På Svolvær skole var det da også lang kø for å få signert et eksempler og få med seg autografen hjem.

– Dette er veldig hyggelig, sier Jørn Lier Horst etter at Karl Kristian Martinsen har sikret seg en autograf på den nye boka «Operasjon Sjørøver».

– Jeg er snart ferdig med denne, sier han og er på vei til et nytt forfattermøte med sin klasse. Både Lars Joachim Grimstad og Iben Akerlie møter elever på Svolvær skole samtidig.

Vil gi leseglede

Jørn Lier Horst møter 7. klasse ved Svolvær skole når Lofotposten er innom.

– Det jeg gjør er å bruke erfaringen fra 20 år i politiet til å vise hvordan jeg får ideer til å skrive krimbøker, sier Horst som står bak Clue-serien og Detektivbyrå nr. 2-serien for de yngre krimleserne.

– Jeg vil stimulere lesegleden og leselysten, det er utgangspunktet for å skrive for de yngre leserne, sier han.

Rektor Karl Inge Borgen ved Svolvær skole er fornøyd med å få forfattere på besøk på skolen, og ser gjerne at man gjør mer av dette.

– Kjempebra, slår rektoren fast.

Horst møter et lydhørt publikum og forteller hvordan han tenker når krimgåter skal konstrueres. Det viktigste først:

– Å skrive krimbok er å lure leseren, slår krimforfatter Jørn Lier Horst fast.

Øvrige forfattere i «Bok i Lofoten» som ble avsluttet onsdag er Ida Larmo, Rut Granli, Sylvelin Vatle, Lene Ask, Sverre Henmo og Taro Vestøl Cooper.

Kommentarer til denne saken