Byvandrerne gir ut CD

Elever fra Svolvær skole bidrar med Svolværsangen.

Elever fra Svolvær skole bidrar med Svolværsangen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Årets julegave for folk i Svolvær er på vei. Byvandrerne er i gang med å spille inn gamle revyviser på en egen cd.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Torsdag startet innspillingen av de første numrene som har fått plass på dette unike lokale produktet.

Marianne Beate Kielland er solist på den gamle revyvisen «Svolvær, ja du er...», mens Svolvær Musikkforening «Jubileumsmarsj» fra 1929 som de mottok i gave til sitt 35 år jubileum ble også spilt inn på torsdag.

Viggo Berg Johansen er prosjektleder.

Ferdig til Lofaståpning
- Planen er at vi skal få CD-en ferdig til Lofaståpningen. I utgangspunktet hadde vi planlagt å trykke 600 CD-er, men nå har både Svinøya Rorbuer og Våganavisen gått inn som sponsorer slik at vi ser for oss et opplag på 1000, sier Berg Johansen.

Arnold Nygård er mannen bak ideen om å samle et knippe revysanger på en egen CD, utgitt av Byvandrerne. Den første store jobben var å plukke ut de 13 numrene som skulle få plass. I helgen tok de fatt på den neste store oppgaven. Opptaket av ti viser med ulike aktører. Tre av sangene som CD-en skal inneholde er allerede innspilt.

«Svolvær, Svolvær» er innspilt av Ola Bremnes, mens Rune Hovdan og hans vise om «Svinøyferga» er også ferdig innspilt.

Opptak fra en av kabaretene med ekteparet Jorunn og Ivar Ødegaard, som framførte «Så setter vi utfor Sætra» vil bli digitalisert behandlet før det blir lagt inn på CD-en.

- Det blir altså ikke bare revyviser, også en del annet. Det vil bli første gang Svolværsangen blir gitt ut på CD. Elever fra Svolvær skole sammen med Byvandrerne forsterket med Kammerkoret står for den innspillingen, sier Johansen.

Profesjonelt
Prosjektlederen har med seg et profesjonelt team som styrer det musikalske innholdet.

Dirigent Arne Dagsvik fra Evenskjær gjorde mange opptak av «Husker du gamle Kaffistova» før han ble fornøyd fredag kveld.

Det vitner om at innspilling har det profesjonelle tilsnittet som er nødvendig for at Byvandrerne kan presentere et godt produkt.

Terje Brun leder orkesteret som vil variere litt i besetning fra vise til vise. Steinar Aarsnes fra Andøya lydstudio har ansvaret for den tekniske delen av opptaket som foregår i Svolvær kirke.

I tillegg har både Jeremy Blandford og Randi Bremnes gjort sitt i forkant av opptakene.

- Vi har også fått hjelp fra Ola og Lars Bremnes som har laget ny musikk til to av tekstene. Til hver CD følger det et teksthefte, sier Berg Johansen, som også selv skal bidra på CD-en.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags