Fikk årets Nordlyspris

Marianne Beate Killand står også på de ultralokale scenene i Lofoten. I april 2008 stilte hun som solist da Ramberg blandakor arrangerte operaaften på Lysbøen.

Marianne Beate Killand står også på de ultralokale scenene i Lofoten. I april 2008 stilte hun som solist da Ramberg blandakor arrangerte operaaften på Lysbøen. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Sangeren Marianne Beate Kielland fikk fredag overrakt Nordlysprisen med kronprins Haakon til stede som publikum.

DEL

Kielland mottok prisen under åpningen av Nordlysfestivalen i Tromsø sist fredag. Juryen berømmer sangeren for sin suksess - ikke bare nasjonalt, men internasjonalt.

- Vinneren er et lysende eksempel på at det ikke er nødvendig å bo sør for sinsenkrysset for å lykkes som kunstner. Vinneren har utøvd sin kunstneriske gjerning under mange av de store dirigentnavn med fremragende orkestre over hele Europa, ja også i andre deler av verden. Vinneren føler seg hjemme i de fleste klassiske uttrykk fra barokk til samtidsmusikk, og har utgitt og medvirket på over 20 innspillinger. Vinneren er etterspurt og deltok i operaforestillingen som innviet scene 2 i det nye norske operahuset, roste juryen under overrekkelsen.

Kielland bor i Kabelvåg og leder også Iliosfestivalen, kunne juryen Håkon Stødle, Bjørn Andor Drage og Tørris Koløen Bakke opplyse.

Nordlysfestivalen ble første gang arrangert i 1988. Musikkffestivalen tok da utgangspunkt i den klassiske musikken. Nordlysprisen har vært delt ut årlig siden 1989, med blant andre Anneli Drecher, Ola Bremnes, Arvid Engegård, Henning Gravrok, Bjørn Andor Drage, Mari Boine og Tove Karoline Knutsen som tidligere vinnere.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags