knut johansen

Innbyggerforeningen har noen konstitusjonelle oppgaver i året, og utnevning og utdeling av «Årets svolværgutt» eller «Årets svolværjente» er noen av dem.

I statuttene for denne hedersprisen heter det at «Årets svolværgutt» eller «svolværjente» er en hederspris som utdeles hver 17. mai, da under kulturforestillingen etter borgertoget. Prisen utdeles til en enkeltperson eller personer, og ikke til lag eller foreninger. Prisen består av et enkelt diplom, påført navn og en kort begrunnelse for utdelingen.

Ved utpeking skal følgende vektlegges, nemlig handling eller innsats i svolværsamfunnet av idealistisk karakter i året som har gått, eventuelt slik innsats gjennom flere år.

Videre innsats som har hatt betydning for folks trivsel eller som har fremmet sosiale relasjoner eller virket positivt oppdragende, eller særskilte presentasjonœer som har kastet glans over byen.

- Og alt dette og vel så det har Margaret Gates som ildsjel for kulturlivet og elever og byen stått for når hun som rektor gjennom mange, mange år har bidratt i Svolvær og kommunen. Vi er derfor glade som kan hedre henne som årets svolværing 2006, sier leder Thorvardur Gunnlaugsson i Svolvær innbyggerforening

Primus motor i Vågan Musikk- og kulturskole, rektor Margaret Gates, er kåret til «Årets Svolværjente 2006».

arkivfoto: knut johansen