Gå til sidens hovedinnhold

Hælsikes bra!

Artikkelen er over 14 år gammel

HØYLANDET: Linda Lillevik i Hælsikes kvinnfolk gikk helt til topps da hennes stykke Angrepillen ble kåret til revyfestivalens beste tekst.

Av Arne Håkon Fredly

- Oi, dette kjennes utrolig godt. Virkelig stort. Og når akkurat denne juryen verdsetter teksten min så høyt, så er jeg veldig stolt. Ei rørt Linda Lillevik hadde vansker med å finne ord like over midnatt natt til søndag.

Revymiljøet i Svolvær markerte seg igjen på Norsk revyfestival da Linda Lilleviks gamle dame i nummeret Angrepillen ikke bare kvalifiserte seg til finalen, men gikk helt til topps og ble kåret til beste tekst.

For fire år siden fikk Linda Lillevik Norsk revyfaglig senters hederspris for Langtidsplanlegging. Da hadde Linda en rullator og seg selv å spille på. Lørdag kveld var rullatoren byttet ut med en stokk da den gamle dama i Angrepillen fabulerte om livet sitt. At Lindas tekst og spill falt i smak ga applausen klar beskjed om. Så ga også den tekstfaglige juryen klar melding om at dette var topp. For to fulle sirkustelt fikk 5.000 mennesker oppleve de 20 beste revynumrene som ble plukket ut etter tre flotte revydager.

- Jeg er veldig stolt når akkurat denne juryen verdsetter teksten min så høyt. Koreografen Runar Borge og de to profesjonelle skuespillerne Britt Elisabeth Hågensli og Kristian Fredrik Figenschou er høyt kvalifiserte folk med enorme kunnskaper om tekst. Jeg sa jo til deg i pausen at jeg syntes det var strålende og ei ære bare å komme til finalen i dette selskapet. Kjempeflott publikum som skjønte teksten, og så elsker jeg jo å spille gammel dame, sa Linda Lillevik mens gratulantene sto i kø for å gratulere.