Første artist til Høllafæst 2019 er klar: – Han er helt klin kokos, dette blir bra!

Først ut: Rapperen Kjartan Lauritzen fra Balestrand er første artistslipp til Høllafæst 2019

Først ut: Rapperen Kjartan Lauritzen fra Balestrand er første artistslipp til Høllafæst 2019

Kjartan Lauritzen kommer tilbake til Lofoten i sommer for å spille på Høllafæst 2019. Festivalsjef Petter Erlbeck har stor tro på den andre utgaven av musikkfestivalen og er fornøyd med første artistslipp.

DEL

Mannen bak blant annet storhiten «Fredag» spilte på Trevarefest i Henningsvær i sommer, og nå kommer han altså tilbake til Lofoten neste sommer under Høllafæst 2019.

– God stemning

Kjartan Lauritzen er fra Balestrand i Sogn & Fjordane og har gjort stor suksess med svært mange konserter og festivaler rundt om i landet.

Rapperen som er kjent for solide liveopptredener slapp i fjor sin selvproduserte EP «Fenomenet». Han er første artistslipp til andre utgave av Høllafæst.

– Kjartan Lauritzen kommer til å sørge for god stemning. Han er jo helt klin kokkos, så dette blir bra, sier en fornøyd festivalsjef Petter Erlbeck.

Festivalen ble arrangert for første gang i sommer under fiskehjellene på Kuba i Svolvær. Den gang var Dagny, Arif & Unge Ferrari blant headlinerne. Arrangørene satser nå på en ny utgave som arrangeres 24. og 25. juni.

– Vi slipper én artist nå og så skal vi slippe et lite knippe billetter på mandag, sier Erlbeck og slår fast at det videre framover blir jevnlige artistslipp og flere nyheter.

De første 200 billettene ble lagt ut i september og ble raskt utsolgt.

Les også: Fem Høllafest-artister på P3s gulliste

FORNØYD: Festivalsjef Petter Erlbeck var storfornøyd med første utgave av Høllafæst. Nå ser han fram mot neste utgave til sommeren.

FORNØYD: Festivalsjef Petter Erlbeck var storfornøyd med første utgave av Høllafæst. Nå ser han fram mot neste utgave til sommeren. Foto:

Større organisasjon

– Skal festivalen følge samme konseptet neste år, med samme antall artister?

– I utgangspunktet blir det i alle fall ikke mindre. Vi arrangerer på samme sted og konseptet med to scener, en klubbhjell og en hjell med hovedscene, er det samme.

Festivalledelsen har brukt mye av tiden fram til nå på å jobbe med artistprofilen neste år. Det er nå også flere hender bak planlegging og utførelse av arrangementet.

– Vi har nå knyttet til oss litt folk for å lage et enda bedre produkt, det handler både om festivalområdet og de tingene som skjer i forkant. Vi har vært en liten organisasjon, men nå blir vi litt større.

Målet er å trekke flere folk til den andre utgaven av festivalen. I fjor besøkte rundt 700 Høllafæst og Erlbeck tror flere finner veien neste år.

– Det er naturlig å tenke at vi har et visst momentum etter årets festival. Vi hadde fornøyde artister og fornøyde folk på festivalen. Vi stresser heller ikke, men vi har et mål om å vokse og etter alle indikatorer så vil vi gjøre det.

Les også: Dagny satte fyr på Høllafæst-publikumet: – Dette må være den mest unike festivalen og konserten jeg har spilt på noen gang

Stor stemning: Publikum trivdes på den første Høllafæst i sommer. Neste år er det klart for andre utgave av festivalen

Stor stemning: Publikum trivdes på den første Høllafæst i sommer. Neste år er det klart for andre utgave av festivalen Foto:

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags