Jula har startet for de lokale musikerne: - Alle man møter har et forhold til julemusikk

JULEKONSERT: Lofoten kirkeakademi arrangerer julekonserten «Vårres jul» i Lofotkatedralen 7. desember. Terje Brunog Julie Brattli Steinvik er begge opptatt av at konserten skal være et lavterskeltilbud.

JULEKONSERT: Lofoten kirkeakademi arrangerer julekonserten «Vårres jul» i Lofotkatedralen 7. desember. Terje Brunog Julie Brattli Steinvik er begge opptatt av at konserten skal være et lavterskeltilbud. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er en nedpå konsert med lokale krefter, forteller organist Terje Brun om konserten «Vårres jul».

DEL

Lofoten kirkeakademi arrangerer julekonserten «Vårres jul» i Lofotkatedralen 7. desember.

– Vi henter inn julesanger som ikke er mye brukt. Gjerne sanger med verdier som å bruke tid på hverandre, i stedet for penger. Slik sett er det en antikommersiell julekonsert, mener sanger Julie Brattli Steinvik.

Brattli Steinvik og Brun er begge to opptatt av at konserten skal være et lavterskeltilbud.

– De som ikke har råd til å gå på dyre konserter skal få en julekonsert de også. «Vårres jul» er gratis for unger, og på den måten også et familiearrangement, forteller de.

Den fjerde konserten

Årets konsert er den fjerde i rekken fra Lofoten kirkeakademi.

– Vi er opptatt av å gjøre musikken til våre sanger, forteller organisten.

I tillegg til Terje Brun og Julie Brattli Steinvik skal Elise Westerlund være med på fiolin, Markus Dvergastein på gitar og bass, og Simen Vangen på trommer. Prest Aina Marie Svendsen er med som forteller.

Hvordan årets konsert skal låte vet ingen helt enda.

– Vi har en viss formening om hva vi skal gjøre, men uttrykket blir til mens vi øver. Vi er trygge på hverandre musikalsk, det gjør at dette fungerer, mener Julie.

– Det er så mange flinke folk med her. Jeg gleder meg til hva vi får til i fellesskap, sier Brun.

Jula har startet

1. søndag i advent er i år den 2. desember. Konserten holdes fast første fredagen i advent, da altså 7. desember.

– Vi ønsker å sette en alternativ stemningen for adventstida. Da vil vi skape ro, i stedet for jag og stress. Hos oss kan alle få en rolig start på jula, forteller Brattli Steinvik.

Desember er en musikkfylt måned for begge musikerne. Brattli Steinvik holdt sin første konsert med julemusikk for et par uker siden. Koret Brun dirigerer begynte å øve på julesanger i august.

– Som organist jobber jeg hele jula. Jeg synes det er fantastisk. Alle man møter har et forhold til julemusikk. I kirka ser man også at folk kan salmene utenat, det kan de ikke ellers i året, sier Brun.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken