Bestillingsverket komponert av Ketil Bjørnstad har urpremiere under Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest 15. juli i Lofotkatedralen i Kabelvåg. Sentralt står tekster av forfattere med tilknytning til Lofoten, musikken er skrevet av Ketil Bjørnstad.

Men det er Sverre Tollefsen Laupstad fra Kabelvåg som har arrangert alt for kor og orkester.

Laupstad er musikkutdannet ved Universitetet i Oslo og arbeider som pianist og arrangør.

– Det er alltid litt skummelt å gå løs på andres musikk, men veldig gøy å skrive for toppmusikere som Marianne Beate Kielland, og musikere for øvrig av ypperste klasse, uttaler han i en pressemelding.

 

Lofoten Voices framfører Lofotoratoriet med et spesielt sammensatt orkester.

– Verket Ketil har skrevet er veldig åpent, og har gitt mye rom for tolkning til arrangøren, sier Sverre Tollefsen Laupstad.

– Heldigvis er urframføringen i Kabelvåg, blant venner!

At han får bidra til en fremføring i Lofoten er ekstra stas.

– Jeg får jo ikke spilt så mye der ellers, og da er det ekstra stas at en så fin festival som LINK inviterer meg til å skrive for dem, sier han.

Sverre Tollefsen Laupstad er forøvrig også medlem i det ferske pop-bandet "Lyse Netter" og spiller synth, sammen med blant annet Isak og Øystein Falch Alsos.

Helt nytt Vågan-band debuterer med sommerlig pop-singel: - Veldig spent på mottagelsen

Lofoten Internasjonale kammermusikkfest åpner dørene mandag 10. juli: LINK 2017 har store navn på plakaten - Sjekk hvem som kommer!