Gå til sidens hovedinnhold

Marit har stemmen til Chickolina i KuToppen: – Ei livlig yogahøne

Artikkelen er over 2 år gammel

Skuespiller Marit Adeleide Andreassen fra Svolvær har stemmen til en av hovedrollene i KuToppen.

Barnefilmen KuToppen, med karakterer kjent fra KuToppen-universet i Dyreparken, har premiere på kino 19. oktober. I filmen har Andreassen stemmen til Chickolina, som skuespilleren selv omtaler som ei yogahøne.

– Chickolina er ei livlig yogahøne som bor på gården hvor handlingen utspiller seg. Hun er veldig glad i oksen, som hun mener lider av kugalskap, og prøver å finne ut hvordan hun skal redde han, sier Andreassen og ler.

Les også: Gørild Mauseth leder konferanse i Svolvær: – Det er sjeldent man ser så mange talenter på scenen samtidig

En familiefilm

Sammen med resten av skuespillerne så hun KuToppen for første gang i helga som var, og forteller at filmen handler om en kalv som drømmer om å bli en stor stjerne.

– Hun melder seg på en talentkonkurranse, men det viser seg raskt at hun ikke er noen scenestjerne. Derfor reiser hun ut til gården for å besøke pappen sin, oksen, som hun tror er en stor rockestjerne. På gården skjer det etter hvert noe mystisk, og kalven bestemmer seg for å hjelpe faren sin. Hun finner også en venn som er med henne på reisen, sier skuespilleren fra Svolvær.

Hun beskriver KuToppen som en søt og skjønn familiefilm, med masse fin musikk.

– Filmen har et soundtrack herfra og til nyttårsaften, med blant annet Odd Nordstoga, Lisa Børud og Unge Ferrari, legger Andreassen til.

Artigere enn å dubbe

Andreassen har vært skuespiller i 25 år, og er kjent som blant annet skravlekjerringa Unn-Berit i tv-serien Nr. 13 og for deltakelsen i den norske komedien 37 og et halvt. Skuespilleren har lånt bort stemmen sin til blant annet animasjonsfilmer av Redningsskøyta Elias og Hakkebakkeskogen tidligere.

Hun forklarer at det er en stor forskjell på det å dubbe en utenlandsk film og det å få være med på en norskprodusert animasjonsfilm.

– Når det gjelder KuToppen er hele filmen laget i Norge, og som en av stemmene får man derfor være med å lage karakterene fra starten av. Man kommer i studio, har kun ei skisse å forholde seg til og får jobbe med både dyktig tekniker og regissør. Det er mye artigere enn å dubbe, mener skuespilleren.

Les også: John-Arne har ny bok på gang og er først ut i ny satsing fra historielaget

Et puslespill

Hun forklarer at man står alene i studio gjennom hele seansen, og at man snakker med andre karakterer, men at man aldri spiller inn sammen med dem.

– Det er et puslespill og et imponerende nøyaktighetsarbeid, og det var veldig rart og artig å se resultatet til slutt. På premieren fikk jeg også møte de som har stemmene til de andre karakterene, det hadde jeg ikke gjort før, sier Andreassen og ler.

Ifølge Andreassen kan det gjerne ta 15 år før ideen kommer på bordet til animasjonsfilmen er på lerretet.

– Det er et stort lerret å bleike, og et enormt arbeid som ligger bak. Jeg er ydmyk over å få være med, og anbefaler alle å se KuToppen. Det er en veldig søt film.

Kommentarer til denne saken