Gå til sidens hovedinnhold

Publikum møtte opp på kinoen, men ingen var der for å snurre film

Artikkelen er over 5 år gammel

Ingen dukket opp og solgte billetter, eller kjørte den annonserte filmen ved Svolvær Filmteater på mandag kveld. Til stor ergrelse for de frammøtte.

– Det var en stor skuffelse at jeg ikke fikk sett filmen. Det var dessuten annonsert at dette var siste dag den skulle vises, sier Inger Marie Thom som hadde dratt til Svolvær for å se filmen «The Intern» med blant annet Robert De Niro.

Ventet utenfor i 45 minutter

– Det var mange andre også, noen hadde ordnet seg barnevakt for å få sett filmen. Jeg tror vi sto rundt 10 personer utenfor kinodøra, men ingen kom og åpnet, og det var heller ingen informasjon. De fleste av oss ventet i tre kvarter i foajeen før vi ga opp. Vi håpet jo i det lengste at noen skulle komme og kjøre filmen. Men det skjedde ikke. Vi ringte noen telefoner, men ingen kunne si noe om hva som hadde skjedd.

Var det ikke noe oppslag eller lignende?

– Nei, da ville det jo vært greit. Jeg kan jo skjønne at noe kan oppstå helt plutselig, for eksempel sykdom. Men da må man jo kunne sette opp en plakat som varsler kinopublikum om at forestillingen er avlyst. I stedet satt vi der som noen spørsmålstegn, sier Thom.

Gratis popcorn som kompensasjon

Leder for Kultur i Vågan, Eva Mette Lundahl, beklager overfor de frammøtte, og tar ansvaret for det har skjedd.

– Det handlet om en menneskelig glipp, det var ikke klart hvem som skulle kjøre denne filmen, derfor dukket ingen opp. Og derfor kunne vi heller ikke gi noen info til de som var møtte fram. Vi vil imidlertid vise filmen på nytt, slik at de som ønsker det får sett den, og de som møtte fram på mandag, vil få halv pris og gratis popcorn dersom de melder seg til oss på forhånd. Vi er glade for at så mange er opptatt av kinoen, og viser interesse. Vi kan love at det blir mange fine opplevelser utover høsten, sier Lundahl.

Kommentarer til denne saken