Samler flere lokale artister til førjulsfest: – Vi ville få til noe på hjemmebane

Konsert: Øystein Falch Alsos i rockebandet "Lyse Netter" skal sammen med bandkollegaene i "Svalestup" arrangere en stor konsertkveld på Bacalao 22. desember der flere andre lokale artister deltar.

Konsert: Øystein Falch Alsos i rockebandet "Lyse Netter" skal sammen med bandkollegaene i "Svalestup" arrangere en stor konsertkveld på Bacalao 22. desember der flere andre lokale artister deltar. Foto:

22. desember står flere lokale artister på scenen på Bacalao. Øystein Falch Alsos i rockebandet «Lyse Netter» vil synliggjøre lokal musikk for å få fram flere artister fra Lofoten.

DEL

Konserten fredag 22. desember blir en helaften med flere lokalt funderte band og musikere i aksjon.

– Vi hadde lyst til å få til noe på hjemmebane, sier Øystein Falch Alsos i bandet Lyse Netter om konserten de håper skal fylle Bacalao i Svolvær i førjulstida.

Bandet hans består av musikere fra Svolvær og Kabelvåg med fartstid fra flere andre band, og så dagens lys i vår med debutsingelen «Prøva igjen». Siden da har det blitt enda en singel og flere låter er på vei, forteller Falch Alsos.

Spiller: «Lyse Netter» består av Endre Thesen Harnes, Øystein Falch Alsos, Isak Falch Alsos, Lars Haug Nilsen og Sverre Tollefsen Laupstad.

Spiller: «Lyse Netter» består av Endre Thesen Harnes, Øystein Falch Alsos, Isak Falch Alsos, Lars Haug Nilsen og Sverre Tollefsen Laupstad. Foto:

Minifestival

Til konserten neste uke har bandet med sitt lystige rockesound fått med seg flere andre artister til en stor førjulsfest.

Både Svalestup med Sigve Jacobsen Kvitvik fra Svolvær, Marie Lindgaard Løvstad fra Veståvøgy, Sollie, Edvart Alsos fra Svolvær og Henrik Felipe fra Kabelvåg spiller. Kvelden rundes av med et DJ-sett fra Tour de Dance bestående av Isak Falch Alsos og Marius Vesteraa.

Alle artistene er enten fra Lofoten eller har en kobling til regionen.

– Vi ville ha med oss flere og vi fikk god respons hos Eirik Skjeseth her på Bacalao som var gira på ideen. Så har det ballet litt på seg. Vi ønsket å ha med Svalestup som er gode venner og et "steikandes" bra band! Og så har vi i tillegg fått med fire akustiske minikonserter også, forteller Øystein Falch Alsos.

– Dette blir nesten en slags minifestival?

– Det blir en slags minifestival ja! Vi storgleder oss, slår Falch Alsos fast og håper på fullt hus 22. desember.

– Det er mye interesse, sier han og forteller at forhåndssalget har startet.

Vise fram lokal musikk

Øystein Falch Alsos mener også at det er viktig å samle og synliggjøre det som skjer fra området på musikkfronten.

– Ja. Om det ikke nødvendigvis skjer så mye som er basert i Lofoten, så skjer det mye som kommer fra Lofoten. Lofotposten skrev nylig at Vågan er rangert som kulturkommune nummer 9 i landet, det sier også litt om det. Vi har også vært heldige med flere artister og band fra området her som har blitt listet på radio det siste året. Det viser også at noe skjer.

Samtidig er inntrykket til musikeren fra Svolvær at det ikke for tida er så fryktelig mange band og artister som er aktive i lokalmiljøet.

– Hvis det å synliggjøre det som skjer får flere til å holde på med musikk i området her er jo ingenting bedre!

Spiller: Marie Lindgaard Løvstad fra Leknes er en av artistene

Spiller: Marie Lindgaard Løvstad fra Leknes er en av artistene

– Marie Lindgaard Løvstad er en ung artist dere har med som har gjort seg bemerket også?

– Ja, hun er kjempeflink! Det er viktig å også åpne øynene for ikke bare det som skjer i Vågan men også det som skjer i Vestvågøy. Der er de i gang med å arrangere en del mer konserter også nå. Det er veldig positivt, sier Falch Alsos som for øvrig for tida opptrer sammen med Lindgaard Løvstad på julebordshowene til Thon Hotel Lofoten.

Kvelden blir lagt opp med akustiske konserter først fra Marie Løvstad, Edvart Alsos, Henrik Felipe og Sollie og før Svalestup og Lyse Netter og til slutt DJ-sett.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags