Halvdan Sivertsen kommer tilbake til Lofoten i sommer

- La Lofoten for faen være i fred sa Halvdan Sivertsen da han sto på scenen i Lofoten kulturhus i april. Adressen var klar: Han ønsker ikke konsekvensutredning eller oljeutvinning utenfor Lofoten.

- La Lofoten for faen være i fred sa Halvdan Sivertsen da han sto på scenen i Lofoten kulturhus i april. Adressen var klar: Han ønsker ikke konsekvensutredning eller oljeutvinning utenfor Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Visesangeren skal bidra under folkefest på torget i Svolvær for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

DEL

Halvdan Sivertsen fylte nettopp Storemolla i Lofoten kulturhus med både folk og sin velkjente lettbente og alvorlige visekunst i april.

Blant annet tok han der også opp det da helt ferske vedtaket på Arbeiderpartiets landsmøte om konsekvensutredning av Nordland 6 utenfor Lofoten.

- Ap har gått inn for konsekvensutredning i dag. Det tar jeg avstand fra her og nå. La Lofoten for faen være i fred, sa Sivertsen til applaus i salen.

Les mer om den konserten her: (krever innlogging) (krever innlogging)

- Valget betyr noe

Lørdag 5. august arrangerer Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja folkefest på torget i Svolvær.  Og nettopp her skal Halvdan stå på scenen.

- Halvdan har gjennom mange år og gjennom skiftende trender, befestet seg som en artist av rang som selv i voksen alder nekter å stå stille. Halvdan vil også i fremtiden gir oss stadig nye skråblikk på politisk udugelighet, kjærligheten og livet, skriver Folkeaksjonen på egne nettsider.

Wenche Cumming er leder for Folkeaksjonen. Hun er glad for at Halvdan stiller opp på folkefesten i Svolvær i august.

- Det er fantastisk flott. Han er et trekkplaster og for oss var det viktig at han sa ja. Vi jobber også med flere artister, sier hun.

Det har vært en lignende markering i Kabelvåg tidligere. Nå satser man inn mot det kommende stortingsvalget til høsten der petroleumsvirksomhet og Lofoten igjen er et hett tema.

- Det er klart at valget betyr noe, og dette er en viktig sak i valgkampen. Vi har bestemt oss for å bruke krefter og økonomi på å lage en folkefest, sier Cumming.

- Nye medlemmer

Oppslutningen rundt Folkeaksjonene for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja mener hun er bra.

-  Stemningen er utrolig bra. Fra 1. mai har vi fått mange tilbakemeldinger. Enten er vi størst i togene, eller så er vi blant de største. Det er mye aktivitet, både i forbindelse med landsmøtet til Arbeiderpartiet og vardebrenning i mars. Vi ser at vi får nye medlemmer og mye omtale.

- Olje utenfor Lofoten ble lagt vekk etter forrige stortingsvalg, hvordan vurderer du situasjonen nå foran valget i høst sett i lys av det siste vedtaket til Ap på landsmøtet?

- Hvis ikke Ap får flertallet alene eller alliererer seg med Høyre eller Frp så tror jeg det blir vanskelig å få gjort noe. Vi er nokså trygge på at man ikke kommer til å få støtte til å gjennomføre en åpning i Lofoten. Men dette er en evig kamp jeg inderlig skulle ønske vi var ferdige med.

Les også: LO-topp krever bredt oljeforlik

Mye aktivitet

Markeringen på torget i august skal foruten konsert også by på folkeliv og boder med lokal mat og lokale produkter.

Fredag 4. august samme helg arrangeres det også et seminar om havet i Kabelvåg. Her blir det både konsert med slampoet og hip-hop-artist Nuorta, seminar og barneaktiviteter i parken opplyser folkeaksjonen.

I tillegg holder man kurs onsdag til fredag i uka i forkant med fokus på det gode kystliv.

Les også: Svikter ikke Ap tross skuffelse over oljevedtak: – Men vi kan miste fiskere til Sp

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags