Gå til sidens hovedinnhold

Samler skolekorpsene i Lofoten til konsert

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder i Bøstad skole- og Ungdomskorps, Edgar Wolden, jubler over at kirken i Borge på lørdag fylles av unge musikanter fra skolekorpsene i Lofoten.

Bøstad skole – og ungdomskorps står som arrangør for ministevnet i Borge kirke, og på konserten lørdag har de med seg skolekorps fra Leknes, Svarholt, Buksnes, Gimsøy, Skrova og Svolvær.

- Dette kommer til å bli kjempeskøy, og vi gleder oss kjempemasse, sprudler Wolden, som håper på at publikum støtter opp om skolekorpsmusikantene ved å komme på konserten.

- Jeg håper folk syns det er fint og setter pris på at vi har skolekorpsene i lokalmiljøene våre, og møter opp for å høre flott korpsmusikk fra unge musikanter. Det vil glede unge musikanthjerter, fastslår Wolden.

Nytt liv

Flere tiår har gått siden konserten som var et fast innslag på 80-tallet i Borge har vært arrangert, og nå blåser borgfjæringene nytt liv i det som var en tradisjonskonsert for skolekorpsene i Lofoten.

- Denne tiden av året er en rolig tid for skolekorpsene, og vi fant ut at det måtte vi kunne gjøre noe med. Så denne konserten er jo en ypperlig måte å komme i gang igjen etter nyttår, for å ha et mål å øve frem mot, forteller Wolden.

Satser offensivt

At konserten opphørte på slutten av 80-tallet, tror Wolden kommer av at enkelte korps slet med få medlemmer.

- Det var nok slik at flere meldte avbud fordi de ikke kunne stille på grunn av få medlemmer i korpset, og da forsvant konserten fra plakaten.

Nå satses det imidlertid offensivt, og Wolden håper på at konserten igjen skal bli en tradisjon i Borge kirke.

- Nå er vi i gang, og dette skal vi få til.

Sosialt samvær

Arrangøren Bøstad skole – og ungdomskorps legger vekt på at møte mellom skolekorpsene også skal ha en sosial del, og byr på middag for musikantene etter konserten, før nesen rettes mot ungdomsklubben og diskotek.

- Det er kjempeviktig at vi møtes også uten instrumenter. Korps skal ikke være bare øving, men også sosial kos, sier Wolden.

- Kom på konsert

Tilbakemeldingene arrangøren har fått fra gjestekorpsene er at man gleder seg til konserten. Og for at konserten skal bli ekstra artig og spennende for 95 skolemusikanter fra hele Lofoten, ønsker Wolden seg masse publikum i kirken på lørdag.

- Kom på konserten som starter klokken 16.00 i Borge kirke, og hør på skolekorpsene fra hele Lofoten.

Kommentarer til denne saken