– Dette er en utrolig fin mulighet for meg som ung skuespiller. Jeg får jobbe med musikkteater med Nordland Teater, om en av de store dikterne fra mitt distrikt, sier Håkon Paulsen Christensen.

Det er første gang 25-åringen jobber med Nordland teater, men forteller at han har hatt kontakt med dem en stund.

– Jeg har hatt kontakt med teatersjefen, og sendt over litt ting som jeg har jobbet med. Jeg er veldig takknemlig for at hun gir meg en sjanse og lar meg få bli med på dette, forteller han.

Christensen legger ikke skjul på at han gjerne vil fortsette å jobbe i Nordland Teater.

– Dette er en milepæl, jeg vil absolutt jobbe her videre, sier han.

Spiller hjemme

Han flyttet til Oslo for å studere musikkteater etter videregående. Dette er første gang han spiller hjemme etter han flyttet.

– Det har jeg sett fram til lenge. Publikum hjemme pleier være veldig bra, og jeg håper det er det nå også, sier han.

Tidligere har han stått på den lokale scenen sammen med kulturskolen.

– Jeg var vel med i fire musikalproduksjoner, forteller 25-åringen.

Kabelvågværingen er glad i å jobbe hjemme.

– Det vil jeg gjerne gjøre mer av. Jeg liker å være hjemme, og det er fint å jobbe for dem som er her. Derfor håper jeg det vil være mulig å få flere oppdrag her etter hvert, sier han.

– Mer glad i Petter Dass

Musikkteateret «Petter» skal ikke handle om den historiske personen Petter Dass, men om livet hans som kunstner og om salmene.

– Det blir mye sang og musikk. I tillegg spiller vi i kirker, på den måten blir det likt det han drev med, mener Christensen, og legger til at han ikke hadde noe særlig forhold til Petter Dass før denne jobben.

– Ikke utover det at vi begge er nordlendinger. Før hadde jeg bare hørt «Nordlands Trompet». Nå har jeg begynt å se nærmere på salmene hans. Jeg ser hvor mye de faktisk handler om Nord-Norge. Hører man etter hører man at synges om de syv søstre, for eksempel. Jeg har blitt mer glad i Petter Dass etter jeg begynte å jobbe med forestillingen, sier den unge skuespilleren.

Hans-Erik Dyvik Husby

«Petter» spilles i ni kirker i Nord-Norge i september. Den 19. september rigges det til i Svolvær kirke. Hans-Erik Dyvik Husby spiller rollen som Petter Dass. Forestillingen er et samarbeid mellom Nordland Teater, MiNensemblet og Vocal A.

– Etter «Petter» skal jeg gjøre litt musikkteater for barn i Oslo. Deretter har jeg ikke noe planlagt enda, sier Håkon Paulsen Christensen.