Hun er bosatt i Kirkenes, og har blant annet kurert og produsert «Dark Ecology» sammen med Sonic Acts. Prosjektet presenterte mellom 2014 og 2017 nye installasjoner og performancer i den norsk-russiske grensesonen.
Nå gleder Methi seg til å komme i gang med arbeidet med LIAF 2019.
– Det blir både spennende, lærerikt og gøy, sier hun.
– Lang erfaring
– Vi er veldig glad for at Hilde skal kuratere LIAF 2019. Hun har lang erfaring, spesielt med å jobbe i Nord-Norge og med temaer og spørsmål knyttet til nettopp dette, sier leder i LIAFs kunstneriske råd, Helga-Marie Nordby.
Methi skal jobbe med en kuratorgruppe som består av Neal Cahoon, Karolin Tampere og Toril Østby Haaland.
– Karoline og Toril har også tilknytning til Lofoten, mens Neal er fra Storbritannia. Han er en veldig spennende kunstner og kurator som Hilde har jobbet med tidligere, legger Nordby til.
Hun forklarer at LIAF i år skal invitere et antall kunstnere til å jobbe i Lofoten med ulike prosjekter på en periode over flere måneder.
– Utgangspunktet for LIAF 2019 blir deres møte med disse stedene, og utstillingen vil dermed få en sterk lokal forankring. Kunstnerne vil selv være med på å definere hva tematikken blir.
Har besøkt Lofoten
Methi forteller at hun og resten av kuratorgruppa allerede har kommet i gang med arbeidet.
– Vi har diskutert metode og framgangsmåte, og vært rundt omkring og besøkt ulike steder i Lofoten, samt lært litt om lokale situasjoner, sier Methi, og legger til;
– Vi har også diskutert hvilke kunstnere vi kunne tenkt oss å ha med på festivalen. Når vi får invitert dem, vil de starte de kunstneriske prosessene som kan ha lang varighet. Festivalen vil være aktuell for flere deler av Lofoten, noe som også har vært et ønske fra det kunstneriske rådet.
Kuratoren forklarer at kunstnernes arbeid og relasjoner til de ulike stedene vil danne tematikken til årets LIAF etter hvert.