Rune (36) med nytt kunstverk i Svolvær: – Jeg er veldig opptatt av historien

I samarbeid med Cetho Eiendom og Alti har Rune Francisco Fauske utsmykket en vegg ved Biltema i Svolvær.

DEL

Kunstverket heter «Made in Lofoten», og viser en torsk, og en fisker med en høtt og et fiskegarn. Fauske forteller at han er veldig interessert i lokal historie, og at han ønsker å lage motiver for folket.

– Folk henter inspirasjon til å uttrykke seg på forskjellige måter, og jeg er veldig interessert i historie. Hvordan blir man kjent med stedet man er en del av? For min del har inngangsporten vært å lese, forklarer Fauske, som går under artistnavnet Solsoldat.

Positive tilbakemeldinger

Kunstverket kom til gjennom et samarbeid med Cetho Eiendom og Alti, som eier bygget. Motivet stammer fra et gammelt fotografi som Fauske brukte som inspirasjon til verket.

– Jeg synes de gamle motivene er veldig fine, men jeg hadde lyst til å lage en litt mer moderne og digital stil. Jeg ønsker å jobbe figurativt, slik at folk ser det er en fisker, men samtidig abstrakt. Noen har sett at fiskeren har en løve i garnet. Noen andre mener det ser ut som et kart. Jeg overlater litt til fantasien, og det synes jeg er veldig fint, påpeker han.

Hvordan har tilbakemeldingene på verket vært?

– Gjennomgående positivt. Det er fremdeles ingen som har sagt at de ikke synes det passer inn, at det er for stort, eller for sorthvitt. Det er et bra tegn, men kunstverk skal romme både ros og kritikk, understreker Fauske.

Selv er han veldig fornøyd med sluttresultatet. Kunstneren forteller at han har jobbet i to år med å få ferdig veggen.

– Jeg luftet ideen, og Julie Drechsler (daglig leder Cetho Eiendom, red.anm.), syntes dette var både kult og veldig bra for byen, sier Fauske.

– Til glede for alle

Drechsler forteller at det er Alti som har stått for hoveddelen av finansieringen.

– Jeg synes det er veldig bra at Alti og Lars Ove Løseth (leder Alti Svolvær red.anm.) var positive og støttet dette med en gang. Jeg synes kunstverket er veldig kreativt, og jeg tror det kan være til stor glede for alle i Svolvær. Motivet er en del av identiteten vår, og kan være et kreativt bidrag til bybildet som vi ikke har fra tidligere. Det var et av de første prosjektene jeg gjorde etter at jeg begynte i stillingen, og det appellerer til meg, sier Drechsler.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken