Lillevik kjøpt av Kulturrådet

Linda Lilleviks bok om Kaare Espolin Johnson er innkjøpt av Kulturrådet.

Linda Lilleviks bok om Kaare Espolin Johnson er innkjøpt av Kulturrådet. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Boken «Eventyrlige Espolin» er kjøpt inn.

DEL

Boken «Eventyrlige Espolin» er kjøpt inn av Kulturrådet gjennom innkjøpsordningen for faglitteratur for barn og unge.

Lilleviks bok handler om Kaare Espolin Johnsons liv. Hun forteller om en spennene barndom og en vanskelig ungdomstid. Lillevik har skrevet boken i en språkform som gjør den lett tilgjengelig, også for yngre lesere.

- Jeg synes det er stor stas at boken er vurdert på slik måte. Jeg synes også det er hyggelig for Galleri

Espolin, som jo slett ikke er noe ordinært forlag, men som likevel har vært modig nok å gi ut tre bøker i forbindelse med 100 årsjubileet, sier Linda om Norsk Kulturråds innkjøp av boken.

€Kun inntil 25 titler i året kjøpes inn, i år var det bare 20. Innkjøpsordningen for faglitteratur kom i gang for noen år siden, i 2002, for å stimulere forlagene til å gi ut norsk faglitteratur for barn og unge. Ordningen går ut på at kulturrådet kjøper inn 1550 eksemplarer av hver bok, og disse formidles videre til landets folkebiblioteker og enkelte skolebiblioteker.

En av Lilleviks tidligere bøker, «Typisk pingvin» som hun laget sammen med Kjell Ove Storvik, ble innkjøpt i 2002, det året denne ordningen kom i stand.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags