– Får energi av nysgjerrigheten

Nysgjerrige elever: – Det er nysgjerrigheten jeg får energi av. Jeg har fått en del innspill som har gitt meg ideer for framtida, sier Ole Bernt Tellefsen etter møtet med elevene.Begge foto: KRISTIAN ROTHLI

Nysgjerrige elever: – Det er nysgjerrigheten jeg får energi av. Jeg har fått en del innspill som har gitt meg ideer for framtida, sier Ole Bernt Tellefsen etter møtet med elevene.Begge foto: KRISTIAN ROTHLI

Artikkelen er over 1 år gammel

Barnebokforfatter og skuespiller Ole Bernt Tellefsen er en av forfatterne elevene i Vågan-skolene har fått møte under «Bok i Lofoten» tirsdag og onsdag.

DEL

SVOLVÆR: Sammen med en rekke andre forfattere har Tellefsen møtt elever i Vågan-skolen tirsdag og onsdag. Under litteraturfestivalen «Bok i Lofoten» får alle elevene i grunnskolen og videregående i Vågan møte flere ulike forfattere i skoletida.

– Det morsomste jeg gjør

Like etter at Tellefsen hadde holdt foredrag for femte klasse ved Svolvær skole fortalte han Lofotposten at det er fantastisk å være med på «Bok i Lofoten».

– Dette er et spennende område. Jeg har vært her før, men det begynner å bli noen år siden nå. Det er veldig gøy med denne intime lille festivalen. Jeg får treffe mange elever, og det synes jeg er veldig gøy, sier mannen bak actiontegneserien 7.

Hvordan har mottakelsen fra elevene vært?

– Det har vært kjempefint. Jeg synes vi er privilegerte som får møte dem. Det er faktisk noe av det morsomste jeg gjør. I starten følte man gjerne at det var noe man måtte gjøre, men etter hvert er det blitt det gøyeste jeg gjør – å snakke med og formidle budskapet mitt til ungene, legger Tellefsen til.

Energi av nysgjerrighet

Ved besøket på Svolvær skole mandag var tilbakemeldingene delte. Noen hadde ikke hørt om bøkene hans, mens andre elever ville ha autografen.

– Det er nesten en fordel om dem ikke har lest dem slik at jeg kan overraske litt, ler Tellefsen, og legger til:

– Det er nysgjerrigheten jeg får energi av. Jeg har fått en del innspill som har gitt meg ideer for framtida.

Toril Aspdal er en av dem som står bak festivalen. Hun forteller at det i år er 11. gang den blir arrangert.

– Det har vært en suksess i år også. At elevene får møte forfatterne gir dem inspirasjon til å lese.

Ida Larmo, Ola Bremnes, Tonje Unstad og Bobbie Peers var blant de andre forfatterne på årets «Bok i Lofoten»


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken