Har solgt rekordmange billetter et halvt år før festivalen: – Dette har aldri har skjedd tidligere

GLAD MANN: Knut Kirkesæther, her i sitt rette element, er leder for Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest.

GLAD MANN: Knut Kirkesæther, her i sitt rette element, er leder for Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På grunn av stor etterspørsel startet Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest deler av billettsalget mer enn to måneder tidligere enn vanlig.

DEL

Festivalen arrangeres 8.–13. juli neste år og har 15-årsjubileum i 2019. Det er allerede bestilt godt over 60 festivalpass, forteller festivalen i en pressemelding.

– Dette har aldri har skjedd tidligere. Disse bestillingene overgår faktisk det totale antallet pass som ble solgt i 2018. Verdien av dette går opp til ca. 150.000. Festivalen har et berettiget håp om at muligheten for kjøp av billetter i desember kan være en mulig julegave til «de som har alt», skriver Knut Kirkesæther, general manager i Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest.

Allerede i desember vet de at flere utenlandske reiseselskap er på vei til festivalen.

– To engelske selskaper kommer. Det ene er Englands største innen kulturreiser, Martin Rendall. Et annet engelsk selskap tar med seg en gruppe på ca. 35 som skal overvære alle konsertene. Et spansk selskap som besøkte festivalen med en gruppe i 2017 kommer tilbake i 2019. En norsk gruppe på 15 er også klar, står det i pressemeldingen.

Torsdag starter de salget av vanlige pass og et minipass med de mest populære konsertene.

– Minipasset er nytt og et tilbud til de som er litt ukjent med festivalen, men vil sikre seg de mest populære konsertene. Åpnings- og Finalekonserten har et noe lettere program med større innslag av underholdning. Vi håper så klart at flere kan se på dette som en billigere mulighet til å bli kjent med festivalen og musikken, forteller Kirkesæther.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken