Internasjonal boksuksess fra Lofoten får premiere i Svolvær

Premiere: Riksteatret har premiere på forestillingen "Havboka" i  Lofoten Kulturhus onsdag.

Premiere: Riksteatret har premiere på forestillingen "Havboka" i Lofoten Kulturhus onsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Dramatiseringen av suksessboka «Havboka» av Morten Strøksnes får premiere i Lofoten kulturhus onsdag.

DEL

Riksteatret viser denne våren en dramatisering av den mye omtalte og velkjente «Havboka» av Morten Strøksnes. Boka kretser rundt Vestfjorden og Skrova, der forfatteren og vennen Hugo Åsjord forsøker å fange en håkjerring fra en båt.

– Havet har og har alltid hatt en helt egen betydning for oss mennesker, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av hav, hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet, skriver Riksteatret i en pressemelding.

Boka er oversatt til 30 språk og lest av 100.000 nordmenn.

De har nå sammen med Nationaltheatret laget en teaterversjon av boka. Jan Sælid står på scenen i stykket som er regissert av Ole Anders Tandberg, han har hatt suksess med dramatisering av Karl Ove Knausgårds «Min Kamp».

Havboka fra Riksteatret skal spilles 40 steder over hele landet, turneen starter onsdag i Lofoten kulturhus. Forestillingen har fått solide kritikker, med blant annet terningkast seks i Aftenposten og fem i Dagbladet og VG.

Under besøket i Lofoten blir det både skolebesøk og båttur til Skrova med omvisning på Åsjordbruket samt blant annet foredrag.

Forfatter Morten Strøksnes skal selv være til stede under premieren onsdag, sammen med blant annet ordfører Eivind Holst og teatersjef Tom Remlov.

«Havboka» er tidligere dramatisert som teaterkonsert på Hålogaland Teater.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken