Magisk reise til julestjernen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Magisk, spennende, yndig, stemningsfullt og «nissete» i årets julegave fra Vågan kulturskole.

DEL

Magisk reise. Jo, det blir på en måte alltid litt magisk når aktørene til kulturskolen er i sving på scenen. For femte gang ble Reisen til julestjernen årets julegave fra kulturskolens elever, som Nasjonalteateret har vist årlig siden 1924.

Eventyrlandet har mistet sin datter, prinsesse Gulltopp, og Sonja legger ut på en magisk reise for å finne julestjerna som sluttet å lyse da prinsessen forsvant.
– Julekvelden faller det så mange stjerner. Håper den faller ned på meg! ønsket Sonja da dronningen hadde kjøpt henne fri for å finne julestjernen.

Unge stjerner

Denne kvelden var det uten tvil mange blinkende stjerner på scenen. Nisser med røde kinn og engler med engledans, helt inne i historien som om det var første gang de hørte den.
Fascinerende å se hvordan innlevelsesevnen bare vokser med spenningsnivået i fortellingen.
Når til og med aktørene på scenen synes det er spennende, så er det lett for publikum å leve seg inn i denne eventyrverden.

Den onde greven og heksa blir virkelig onde, smånissene som roper på hjelp fra bamse Brakar er jo bare søte og hjelpsomme, og hoffnarren er rett og slett morsom, så morsom at han ikke klarte å la være å le litt selv også. Med småplystrende smånisser blant publikum, og bare en trapp og ei enkel stjerne som kulisse, blir publikum dratt inn i historien.

Hindringer

Sonja møter mange hinder på veien med grevens og heksas fiffige planer, men tror på selveste julestjerna i presang fra den gode hjelperen julemannen. Spenningen økte da de onde maktene stjal stjerna fra Sonja, og utga heksas datter for å være den forvunnede prinsessa.
En gammel julefortelling, med en touch av den moderne verden, blir morsom når den uekte prinsessa drar opp mobiltelefonen og tar selfie.  Juksemakerne blir avslørt, da julestjerna kommer i armene til Sonja. Den middelalderske landsbyen i eventyrlandet har funnet sin prinsesse. Sonja var den savnede prinsesse Gulltopp.

God læring

Å ha en rolle i en forestilling rett før julen ringer inn, er ikke bare enkelt med alt som står for døren i disse juletider. Ikke enkelt, men har absolutt sine fordeler.
 – Jeg har blitt mye flinkere til å stå på ei scene, etter at jeg begynte på drama. En blir mye tøffere, og det å ha presentasjoner på skolen går mye lettere enn før, fortalte Johanne G. Larsen som har jobbet mye siden oktober, for å lære seg tekstmaterialet til rollen som Sonja. En rolle som de var to om denne gangen.
– På den måten får to prøve seg på en stor rolle, fortsatte Johanne som hadde en klar og fin versjon av «Sonjas sang til julestjernen».

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken