Gå til sidens hovedinnhold

Flere filmstjerner til Lofoten i sommer når Rebeccas roman blir film

Artikkelen er over 2 år gammel

I sommer kommer blant annet Gillian Anderson fra «X Files», Zach Galifianakis fra «Hangover»-filmene og Jenny Slate fra «Girls» til Lofoten for å spille inn ny film.

Rebecca Dinerstein fra USA ga i 2015 ut romanen «The Sunlit Night» med handling i Lofoten. Nå blir boka film, og deler av filmen skal spilles inn i nettopp Lofoten.

Romanen fra Lofoten planlegges filmatisert: - Meningen er at det skal filmes i Lofoten neste år

Les også:

– Jeg vil kalle «The Sunlit Night» en dramedy, med gjenkjennbar, romantisk, amerikansk indie-humor. Starten og slutten på historien er i New York, og der er opptakene allerede i gang. Omtrent halvparten av historien er i Norge, og også når vi filmer her gjør vi det på de stedene der handlingen faktisk finner sted i boka, sier Ruben Thorkildsen, koprodusent i Ape&Bjørn, til filterfilmogtv.no.

Gillian Anderson fra «X Files», Zach Galifianakis fra «Hangover»-filmene, Jenny Slate fra «Girls» og Jessica Hecht fra «Friends» er alle bekreftet til den norsk-tyske koproduksjonen. David Wnedt fra Tyskland skal regissere filmen.

Markedssjef i Norsk Filmdistribusjon, Jarle Namtvedt, forteller til Lofotposten at detaljene rundt innspillingen i Lofoten enda ikke er planlagt.

– Vi vet at det skjer i juli, men akkurat når er fortsatt uklart. Hvor i Lofoten er heller ikke bestemt enda, sier han.

Filterfilmogtv.no skriver at «The Sunlit Night» ikke nådde opp i kampen om årets insentiv-midler, men at produksjonen har mottatt statlige midler fra ordningen for samproduksjoner med utenlandsk hovedprodusent. Filmen skal ut på kino tidlig neste år.

Kommentarer til denne saken