"Birri" skal ut på miniturné i Lofoten og Vesterålen: - Jeg ønsker å få spredt musikken min

Konsert: Brita Skare Malvik fra Svolvær skal ut på en liten miniturne i Lofoten og Vesterålen i helga. Fredag spiller hun først på formiddagen på Kulturfabrikken på Sortland før det blir konsert på Bacalao i Svolvær på kvelden og på Sans og Samling på Leknes lørdag kveld.

Konsert: Brita Skare Malvik fra Svolvær skal ut på en liten miniturne i Lofoten og Vesterålen i helga. Fredag spiller hun først på formiddagen på Kulturfabrikken på Sortland før det blir konsert på Bacalao i Svolvær på kvelden og på Sans og Samling på Leknes lørdag kveld. Foto:

Brita Skare Malvik vil gjerne gi ut musikken hun lager. Men først skal hun på miniturné i Lofoten og Vesterålen med en blanding av rock, country og soul.

DEL

Låtskriveren og sangeren med røtter på nordmøre bor i Svolvær og under jazzfestivalen Lofotjazz i fjor høst stod hun på scenen på hjemmebane for første gang som soloartisten "Birri".

I helga blir det en ny runde konserter, denne gang skal hun innom både Sortland, Vågan og Vestvågøy med eget låtmateriale.

Miniturneen starter på Sortland fredag formiddag, så videre til Bacalao i Svolvær samme kveld og på Sans & Samling på Leknes lørdag kveld med låter som beveger seg innom sjangrene country, rock, blues og soul.

Fullt band

Brita Skare Malvik jobber til vanlig på Lofoten kulturhus og driver mye med musikk ellers også som dirigent og frilansmusiker. Nå vil hun satse videre også som soloartist.

- Jeg ønsker jo å få spredt musikken min. Mange av disse låtene er ganske gamle og nå som jeg endelig har begynt å dele dem ønsker jeg å få testet dem ut på flest mulig.

Tekstene kretser både rundt humor og betraktninger om livets mange fasetter. Låtene er hennes egne, og inspirasjonen kommer fra mange kanter og epoker.

- Jeg er vokst med mye 60-tallsmusikk og jeg er veldig inspirert av for eksempel Rolling Stones, Neil Young, Bob Dylan og Johnny Cash. Men så har det også fått lov å blande seg med nyere impulser.

Denne gang har hun med seg fullt band på konsert. Christoffer Nicolai Mathisen er med på gitar og vokal, Øyvind Gjerløw på bass og Bjørn Sindre Barstrand på trommer.

- Det blir litt mer dynamisk og litt mer lek med et helt band i ryggen. Øyvind tar også med seg kontrabassen, så det blir skikkelig countrystemning på noen av låtene.

Går solo: Svolværs egen Birri har tatt steget ut som soloartist, og fylte Styrhuset til randen under Lofotjazz i fjor.

Går solo: Svolværs egen Birri har tatt steget ut som soloartist, og fylte Styrhuset til randen under Lofotjazz i fjor.

Vil gi ut musikken

Å spille ute på de tre stedene blir en ny opplevelse. Både Bacalao, Sans & Samling og Kulturfabrikken er nye spillesteder for Brita som også har spilt rundt om i Lofoten med kor i kirker. Dette blir likevel noe helt nytt.

- Dette gleder jeg meg veldig til, sier hun og håper mange vil få med seg konsertene på Leknes og i Svolvær i helga.

Målet er også å gi ut den musikken hun sitter på.

- Det er planen det ja. Det er nesten litt farlig å si det høyt, man vil jo ikke "jinxe" det, ler artisten fra Svolvær.

Låter er det også mange av allerede.

- Jeg jobber litt med å komme i dialog med noen som kan gi meg innspill, gå gjennom materialet mitt og se om det er godt nok og hjelpe meg å stake ut kursen mot en utgivelse.

Målet er også å få til enda flere konserter framover også, forteller "Birri" som forklarer artistnavnet slik:

- Noen har spurt meg litt om det navnet og om det betyr nok. Men det er egentlig bare et kallenavn jeg har hatt siden barndommen. Mine nærmeste venninner kaller meg Birri, så det ble bare naturlig å ta det i bruk.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags