Benjamin (36) er klar med et stjernelag av komikere til humorfestival: – Det kommer publikum helt fra Trondheim til Leknes denne helga

Tilbake: Dag Sørås er blant komikerne som kommer tilbake til Leknes under Lofoten Standupfestival i juni. Arrangør Benjamin Einarsen i Stand Up Lofoten er fornøyd med bookingen. Her fra femårs jubileet.

Tilbake: Dag Sørås er blant komikerne som kommer tilbake til Leknes under Lofoten Standupfestival i juni. Arrangør Benjamin Einarsen i Stand Up Lofoten er fornøyd med bookingen. Her fra femårs jubileet. Foto:

Tore Sagen, Dag Sørås og Erlend Osnes er blant komikerne som står på scenen under den tredje utgaven av Lofoten Standupfestival i sommer.

DEL

Festivalen ble arrangert første gang sommeren 2017. Nå er elleve komikere klare til sommerens utgave. De største og mest kjente navnene er Tore Sagen, Erlend Osnes og Dag Sørås.

I tillegg kommer Jonna Støme, Andre Jerman, Frida Andersen, Hans Magne Skard, Kevin Kildal, Marlene Stavrum, Martin Meisterlin og Tomas Nesse.

– Jeg er meget godt fornøyd med årets booking, sier Benjamin Hagen Einarsen som står bak arrangørklubben Stand Up Lofoten.

Han er klar på at det er unikt å skaffe en sånn rekke av komikere til en festival.

– De ønsker seg til Lofoten, da er det også en glede å kunne invitere dem hit, sier Einarsen.

Festivalen går rundt, men målet er ikke å tjene penger.

– Dette er i utgangspunktet et nullsumsprosjekt, målet er å ha det artig og tilby ei helg med veldig variert program.

Årets utgave arrangeres 28. og 29. juni med base i Banken Pøbb & Spiseri og Meieriet Kulturhus.

– Vi har hatt gode salgstall de to forrige årene, selv om det ikke har vært helt utsolgt på det siste showet på lørdagen. Nytt i år er at vi foreløpig bare selger festivalband til hele helga og ett for lørdag.

Totalt elleve komikere skal ifølge arrangøren sørge for at det er noe mange kan like.

– Det mest utfordrende med å arrangere show med flere komikere er mange flybilletter. Sånn sett er soloshow ikke så risikable, men jeg ønsker å tilby fire-fem komikere på en kveld slik at alle finner noe de elsker å høre på. Med elleve komikere på en helg nå så vet jeg at jeg vil treffe veldig mange.

Responsen etter slippet av årets komikere har så langt vært god.

– Nå har det ligget ute et par dager og det er veldig godt mottatt. Spesielt artig er det å se at vi selger billetter også i Trondheim, det betyr at folk enten kommer hjem på ferie eller kommer til Lofoten kun for festivalen. Jeg synes det er spesielt artig å bidra til ringvirkninger fra det vi gjør.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags