Moro med pannekaker

Nordland Teater og Elsa Pommers sjarmerte publikummet i Stamsund.

Nordland Teater og Elsa Pommers sjarmerte publikummet i Stamsund. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

«Søstrene Pommers Pannekaker» med Nordland Teater falt i smak hos det unge publikummet i Stamsund.

DEL

Mathias Bøkenes (7,5 år) er i Stamsund med sine skolekamerater fra Ballstad skole for å se teater under Stamsund Internasjonale Teaterfestival.

Skolen har valgt å se «Søstrene Pommers Pannekaker» med Nordland Teater, og turen til Stamsund er mulig fordi bussreisen betales av Den kulturelle skolesekken.

Mathias ler høyt flere ganger i løpet av forestillingen, spesielt da én av de snille søstrene danser og synger da den slemme søsteren er ute av scenen.

- Jeg likte den, den var artig, konstaterer Mathias etter forestillingen.

- Jeg ser ikke teater altfor ofte, legger han til.

Han har bare vært i Stamsund og sett teater én gang før.

Og det falt i smak.

Det var en spilleglad skuespillerstab som viste »Søstrene Pommers Pannekaker»: Silje Holtet, Hanna Rørseth Rønningen og Sissel Brean.

Kjappe replikker, godt samspill, den gode og den onde, fangende musikk og mel og egg over hele scenen - det slår ikke feil. Unger - og voksne - har det gøy.

En liten refleksjon: 140 barn som inviteres til å komme med replikker i en forestilling bør kanskje få et større rom til å svare på spørsmålene, og komme med sine innspill?

De blir jo spurt om det.

Lørdag spilles forestillingen for siste gang under SIT. Forestillingen er helt gratis og spanderes av Sparebank 1 Nord-Norge. Husk å bestille billetter i forkant.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags