Mari Boine blant artistene under Elijazzen 2019: – Dette har vi jobbet for å få til i mange år!

Festivalen på Hamnøy får storfint besøk i april med Mari Boine øverst på plakaten i 2019-utgaven.

DEL

Elijazzen har base på Hamnøy og arrangeres i år for 11. gang helga 26. – 28. april. Den kompakte festivalen har i år Mari Boine sammen med trioen Klangmark som hovedartist.

Musiker, artist og låtskriver Mari Boine er gjennom en lang karriere kjent for å ha fornyet tradisjonell samisk musikk, og blandet joik med flere andre sjangre som blant annet både jazz, elektronika og rock. Hun har gitt ut en rekke album og fikk i 2018 Spellemannprisens hederspris.

– Vi har jobbet med å få Mari Boine til festivalen i mange år, vi er kjempeglade over å få henne hit til Hamnøy, sier Agata Gasior som samme med Blaz Grabusiewicz utgjør festivalkomiteen.

– Unik scene

Boine har i Klangmark med seg musikere som Ole Jørn Myklebust, Håvar Bendiksen og Hallgrim Bratberg på scenen lørdag 27. april.

– De skal spille på en unik scene på det gamle fiskebruket på Hamnøy. Vi prøvde lokalet som scene i fjor og det ble veldig vellykket. Her kan vi også få plass til mer folk, sier Gasior.

Hun ser fram til å presentere musikken til Boine, sammen med de øvrige musikerne.

– Den konserten kommer til å bli høydepunktet under festivalen, sier Gasior.

Lørdag stiller også Vee Mukarati, en saksofonist og vokalist fra Zimbabwe.

– Vi er veldig spent på den konserten. Mukarati er både saksofonist og en fantastisk vokalist som både skriver og komponerer selv. Han kommer med to musikere, de er alle bosatt i Sveits.

Lørdag arrangerer festivalen også båttur til Vindstad der både er konsert på grendehuset, og fottur til Bunes.

– På Vinstad skal Bendik Baksaas og Kristoffer Kristoffer Eikrem opptre, de er en populær duo i jazz/elektronika-sjangeren. De blir også DJ på Krambua på Hamnøy fredag og lørdag.

Spent på responsen

Søndag blir det barnekonsert med musikerne i Klangmark. Det jobbes også med å gjenta suksessen fra i fjor med yoga, i et samarbeid med Min Yoga i Svolvær.

– Hvordan er responsen på festivalen så langt?

– Vi har allerede solgt en del billetter, men ikke altfor mange. Det er fortsatt mulig å bestille billetter til både enkeltkonserter og festivalpass, sier Gasior.

Nytt i år er også et «artists in residence»-prosjekt. Her vil man skape en møteplass for unge kunstnere og jazzmusikere i alderen 18 til 30 år.

– Vi ønsker til å bidra til utviklingen av den profesjonelle og internasjonale jazzscenen. Dette er en måte å invitere unge artister inn for å gi en sjanse til å utvikle sine ferdigheter, sier Agata Gasior.

Allerede er tre til fire artister klare til å delta. Prosjektet skal munne ut i en konsert som åpner Elijazzen 2019 fredag 27. april.

Fredag spiller også Steinar Raknes Quartet som en del av festivalprogrammet.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags