Mandag kveld holdt Sondre Justad sin femte konsert på toppen av Festvågtinden. Den etter hvert så populære tradisjonen har vokst fra en beskjeden intimkonsert med 30 publikummere til et gigantarrangement. De 600 tilgjengelige billettene til årets konsert ble revet unna på 10 minutter. Etter en tur på Festvågtinden mandag kveld er det er lett å forstå hvorfor.

Hjertebarn

Under en himmel like blå som havet leverte Justad flere av sine største hits til stor begeistring for publikum. Nytt av året var at Justad hadde fått med seg artistkollega Fay Wildhagen i lineupen til jubileumskonserten. Hovedpersonen selv strålte om kapp med kveldsola etter å ha levert fra seg stafettpinnen til venninen.

Bildeserie

Satte fyr på Festvågtinden

SE BILDESERIE:

- Det var en mektig opplevelse! Denne konserten har blitt mitt hjertebarn og det er helt absurd at det går an, smilte Justad og takket samtidig The Arctic Triple og Henningsvær IL som bidro til gjennomføringen av arrangementet.

- En drøm

Der Justad hadde lagt lista høyt, fulgte Fay Wildhagen opp med et musikalsk stemningsskifte på Festvågtinden. Bærumsjenta traff overraskende godt en nerve hos publikum og la ikke skjul på at opptredenen i de spektakulære omgivelsene gjorde inntrykk på henne.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sa Wildhagen ærlig fra scenen.

Da Wildhagen takket for seg og publikum trodde det var på tide å stable seg nedover fjellsiden, entret Justad på ny den improviserte scenen med en overaskelse. Den lokale yndlingen hadde flere ess i ermet. En etter en entret plutselig artister fra øverste hylle den luftige konsertarenaen. Sondre Lerche, Darling West og Marit Larsen satte fyr på en allerede entusiastisk fjellside. De tre artistene skal alle spille på Trevarefest Lofoten de neste dagene, men kunne ikke si nei da Justad inviterte dem opp på yndlingsfjellet.

Uforglemmelig

- Helt sykt! Dette kommer jeg aldri til å glemme, slo Lerche fast.

Etter at de tre artistene hadde levert en slags minifestival avsluttet Justad og Wildhagen showet med en nydelig duett av førstnevntes "Tida vi bare va". Etterpå fikk Festvågtindens for første gang oppleve stående applaus fra 600 mennesker.

- Som totalopplevelse er dette definitivt den kuleste konserten jeg har hatt, slo Justad fornøyd fast til Lofotposten.

Lofotposten kommer tilbake med mer.