-Vi blir nok aldri helt enige om hvem som er Dare-fan nummer 1, ler Ann Merete Brekken fra Gravdal.

Noen timer før Lofotposten møtte henne i Banken på Leknes, hadde hun landet på Leknes lufthavn i samme fly som bandet Dare som holdt to konserter på Leknes denne helga. Kvelden før spilte bandet på Hard Rock Cafe i Oslo – og Ann Merete var på plass.

Trofast tilhenger

– Da jeg i vinter så at de skulle spille i Oslo, bestemte jeg meg med en gang for å reise dit, forteller Brekken.

Siden hun kjøpte sin første Dare-plate i 1989 har hun elsket musikken og fått med seg så mange konserter som mulig. Bandet har gjennom vennskapet som har utviklet seg mellom dem og den lokale konsertarrangøren Geir Kristian Johansen, fått et helt spesielt forhold til Lofoten. Ann Merete er blant de trofaste lofotfansene som har vært på alle de 8 konsertene i Lofoten. Hun har blitt kjent med bandet, og de vet godt hvem hun er. Faktisk er de til og med blitt venner på Facebook.

– Da en av dem skjønte at jeg hadde tenkt meg på konserten i Oslo, sendte han melding til meg og sa at jeg ikke trengte å komme, for de skulle til Leknes etterpå – men det var foreløpig hemmelig. Det nyttet ikke, jeg ville ha med meg oslokonserten også, flirer hun.

 

Blir ikke lei

Dermed blir det tre konserter tre dager på rad for Brekken som bedyrer at det ikke blir kjedelig.

– Jeg blir aldri lei av musikken deres. Den er rett og slett fantastisk. Den passer til alt og jeg hører på dem nesten uansett hva jeg gjør, til og med når jeg går på fjellet. Karene i bandet er dessuten utrolig hyggelige og jordnære folk, forteller Brekken.

Dare startet som et rockeband, men har etter hvert beveget seg over i et landskap der de inspireres av keltisk musikk.

De fire gangene Dare har spilt i Lofoten har de bydd på en intimkonsert i tillegg til en «vanlige» konsert. Denne pakken frister fans som kommer langveis fra. Blant dem er Jalle Sävqvist fra Sverige:

– Jeg har fulgt bandet i over 25 år og har fått med meg 30 pluss konserter. Det er flott å komme til Lofoten, sier han.

Les også: Rocket løs for hengivne fans!  og  «Dare» trekker fulle hus (Saker fra 2015)

Billetter igjen til hovedkonserten

Det var ikke bare de to ivrige fansene som gledet seg til konsertstart fredag. Også arrangør Geir Kristian Johansen gledet seg. Bandet hadde nemlig en helt spesiell plan for første del av konserten.

- Når de har vært her, har de alltid gjort noe som ingen andre får høre. Denen gangen skal vokalist Darren åpne med å synge og spille tangenter. Han er en habil keyboardist med bakgrunn fra Thin Lizzy, så jeg tror det kommer til å bli nært, nakent og vakkert, oppsummerer Johansen.

Intimkonserten ble også denne gangen utsolgt og det var et entusiastisk og lydhørt publikum som tok i mot bandet fredag kveld.

Det er fortsatt billetter igjen til hovedkonserten i Meieriet kulturhus lørdag kveld.

- Publikum kan glede seg. De er et fantastisk live-band, sier Johansen som gjennom sin bookingvirksomhet også sørget for at oslofolk fikk sjansen til å oppleve bandet torsdag.

Ann Merete Brekken roser Plate-Geir for innsatsen han gjør for musikkinteresserte i Lofoten og takker ham for at han i sin tid solgte henne albumet som fikk henne hekta.

- Jeg har solgt endel plater opp gjennom årene, så jeg husker det ikke, men om hun husker det sånn, så stemmer det nok. Men at hun tror hun kan vippe meg ned fra tronen som nummer 1 fan, det kan hun bare glemme, ler konsertarrangøren.

Les også: Plate-Geir med nytt slipp: – Jeg bruker å si at Dare er verdensberømt i Lofoten