LVO møter Halvdan Sivertsen i Lofoten kulturhus: – En konsert i særklasse

Til Lofoten: I marsk skal Halvdan Sivertsen spille konsert sammen med LVO i Lofoten kulturhus.

Til Lofoten: I marsk skal Halvdan Sivertsen spille konsert sammen med LVO i Lofoten kulturhus. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening (LVO) har engasjert Halvdan Sivertsen som solist til konsert i Lofoten kulturhus den 17. mars.

DEL

I ei pressemelding skriver LVO at publikum kommer til å få oppleve mange av hans folkekjære sanger akkompagnert av øyrikets eget symfoniorkester. I tillegg er et par av sangene spesialarrangert for barnekoret «Lofoten miniVoices» og LVO.

– Halvdan Sivertsen er en av Norges fremste artister og etter manges mening landets beste entertainer. Hans konserter kjennetegnes blant annet ved hans unike evne til å blande humor med alvor. Hans velkjente sanger som eksempelvis «Kjærlighetsvisa», «Sommerfuggel i vinterland» og «Nordaførr vårvisa» er uomtvistelig meget godt befestet i den norske sang-flora, heter det i pressemeldinga.

Konserten arrangeres i samarbeid med Vågan med Vågan kulturskole. Bjørn Sagstad er engasjert som dirigent.

– Lofoten og Vesterålen Orkesterforening gleder seg stort og ser fram til en konsert i særklasse, sier Erik M. Bugge i LVO.

LVO er et semiprofesjonelt symfoniorkester bestående av 45 unge og voksne amatører i et stort aldersspenn, samt profesjonelle musikere bosatt i regionen. Nylig doblet Vågan, Vestvågøy og Flakstad kommune tilskuddet til orkesteret fra tre til seks kroner per innbygger, slik kommunene i Vesterålen har gjort og oppfordret til. Bakgrunnen er at fylkeskommunen har fjernet sitt tilskudd til LVO.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags